G4Media.ro

Președintele Parlamentului European: Avem nevoie de o Europă care nu se izolează…

Președintele Parlamentului European: Avem nevoie de o Europă care nu se izolează la Bruxelles şi care acordă cetăţenilor ei spaţiu şi mai multă putere

Avem nevoie de o Europă care nu se izolează la Bruxelles şi care acordă cetăţenilor ei spaţiu şi mai multă putere, a afirmat preşedintele Parlamentului European, David Maria Sassoli, într-un mesaj difuzat în social media cu ocazia Zilei Europei.

Preşedintele PE a făcut totodată apel la implicare, subliniind că „identitatea europeană continuă să existe numai dacă ne implicăm”, şi şi-a manifestat optimismul, declarându-se „sigur” că „putem spera să avem un viitor european mai bun”.

David Sassoli a amintit că anul acesta, pe 9 mai, pe lângă aniversarea Declaraţiei Schuman, primul pas spre Uniunea Europeană de astăzi, are loc lansarea oficială a Conferinţei privind viitorul Europei, o „conferinţă dedicată oamenilor, oamenilor din întreaga Uniune, celor care muncesc, studiază şi duc o viaţă normală”.

„Ei aşteaptă de la Europa soluţii pentru problemele care îi privesc. Europa nu este nici dedicată celor privilegiaţi, nici nu este proprietatea lor. Europa este a tuturor”, a insistat politicianul italian.

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: Facebook/ David Sassoli

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

  1. Acum ne „acorda” ei putere si libertate,nu noi le acordam lor putere,ne acorda ei.Ce generosi sunt astia!

    • Omul a transmis un mesaj de egalitate, dar fiecare intelege ce vrea, conform interesului.

  2. Ce mancator de kkt. Cica sa le dam cetatenilor UE mai multa putere. Cred ca se abtinea din rasputeni sa nu rada. Dupa atata timp in care tot ce vine de la conducerea UE e bun si lege, cica e timpul sa ascultam de cetateni. Ba, ipocritilor.

  3. Avem nevoie de o Europa care sa nu fie condusa de comunistii germani in interes propriu.

  4. Si Mai are functie?sau asta este noul speech in fata?

  5. Atunci cand toate tarile vor avea un cuvant de spus, nu doar Franta si Germania, Europa va mai semăna cu o Uniune. Atata timp cat binomul franco-german conduce, Europa va muri.

  6. Când supunem „Pactul Verde” la referendum în cele 27 de state?! Planul de redresare, când?! Dacă chestii de genul ăsta cu impact major asupra vieților noastre nu sunt supuse la vot atunci noi ce mai votam?! Culoarea cu care sunt vopsite băncile din parcuri?! Unele instituții europene și măsuri n-au legitimitate democratică. Se încearcă federalizarea pe ușa din dos. O fi rău…o fi bine….Nu știu!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.