G4Media.ro

Preşedintele Mexicului îi îndeamnă pe americanii de origine hispanică să nu-i acorde…

Sursa foto: Robyn Beck / AFP

Preşedintele Mexicului îi îndeamnă pe americanii de origine hispanică să nu-i acorde niciun vot lui Ron DeSantis: „Să nu voteze pentru cei care nu-i respectă pe migranţi”

Preşedintele mexican Andres Manuel Lopez Orador i-a îndemnat joi pe cetăţenii americani de origine hispanică să nu-i acorde niciun vot guvernatorului statului Florida, Ron DeSantis, contracandidatul lui Donald Trump în alegerile primare din Partidul Republican care vor decide cine va fi candidatul partidului în alegerile prezidenţiale de anul viitor, informează AFP, citată de Agerpres.

„Sper că hispanicii din Florida să se trezească şi să nu-i acorde niciun vot”, a declarat Lopez Obrador în timpul conferinţei sale de presă zilnice. „Să nu se voteze pentru cei care îi urmăresc pe migranţi, pentru cei care nu-i respectă pe migranţi”, a adăugat preşedintele mexican.

Ron DeSantis, care se numără printre contracandidaţii fostului preşedinte Donald Trump în alegerile primare republicane, şi-a întărit influenţa în cadrul dreptei american prin politici foarte conservatoare asupra educaţiei, avortului şi imigraţiei.

În timpul lansării candidaturii sale, miercuri, pe Twitter, el a propus „închiderea frontierei” între SUA şi Mexic.

Mii de migranţi sunt blocaţi la frontieră de partea mexicană, în speranţa de a putea intra legal în SUA.

Câştigătorul din alegerile primare republicane se va confrunta în noiembrie 2024 cu candidatul ales de Partidul Democrat, foarte probabil preşedintele în exerciţiu Joe Biden, care şi-a anunţat candidatura pentru realegere.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Articolul e cam aiurea tradus,dar se intelege ca presedintele Mexicului cere voturi pentru Trump,caz in care ori e platit ori e diliu,daca il vede pe Trump un om care respecta migrantii.
    Ca sa nu mai discutam despre faptul ca se adreseaza unor cetateni americani(avand drept de vot),deci unii care au plecat de bine ce le era in paradisul mexican.