G4Media.ro

Președintele Mexicului consideră „iraționale” cheltuielile Statelor Unite pentru Ucraina

Sursa foto: Facebook/Andres Manuel Lopez Obrador

Președintele Mexicului consideră „iraționale” cheltuielile Statelor Unite pentru Ucraina

Președintele mexican Andres Manuel Lopez Obrador a criticat luni cheltuielile militare americane pentru Ucraina ca fiind „iraționale”, intensificând criticile la adresa efortului de război, în timp ce a îndemnat Washingtonul să aloce mai multe resurse pentru a ajuta țările din America Latină, scrie Reuters.

Lopez Obrador a cerut de mult timp Statelor Unite să aloce mai multe fonduri pentru a ajuta la dezvoltarea economică în America Centrală și în Caraibe, pentru a atenua presiunile migratorii.

În timpul obișnuitei sale conferințe de presă zilnice, Lopez Obrador a criticat Congresul american pentru că nu a eliberat bani pentru regiune, înainte de a face referire la disputele de săptămâna trecută privind un proiect de lege de finanțare provizorie care a eliminat ajutorul suplimentar pentru Ucraina.

„Tocmai mă uitam la modul în care acum nu autorizează ajutorul pentru războiul din Ucraina”, a spus el. „Dar cât de mult au alocat pentru războiul din Ucraina? 30-50 de miliarde de dolari pentru război. Ceea ce este cel mai irațional lucru pe care îl poți avea. Și dăunător”.

Lopez Obrador, de stânga, a încercat să mențină Mexicul neutru în acest război și a criticat ajutorul militar occidental pentru Kiev. De asemenea, el a propus negocieri de pace pentru a pune capăt conflictului dintre Rusia și Ucraina.

În urmă cu două săptămâni, președintele a apărat prezența unei unități militare rusești la o paradă de weekend care a marcat ziua independenței Mexicului, în urma unor critici dure că țara sa a oferit o platformă forțelor care au invadat Ucraina.  Cu toate acestea, guvernul său a sprijinit unele rezoluții importante ale ONU care critică rolul Rusiei în conflict.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Si ce il intereseaza pe el cum cheltuieste SUA?

  2. Și mie mi se pare ireal cum Statul, cu armata alături, a pierdut bătălia cu cartelurile mexicane. Sa-și vadă de ciorba lui.