G4Media.ro

Președintele Macron îl primeşte luni pe regele Iordaniei pentru a discuta despre…

Sursa foto: Pexels

Președintele Macron îl primeşte luni pe regele Iordaniei pentru a discuta despre ”extrema urgenţă” a unei încetări a focului în Gaza

Preşedintele francez Emmanuel Macron îl va primi luni pentru un dejun de lucru pe regele Abdullah al II-lea al Iordaniei pentru a discuta în special despre situaţia din Fâşia Gaza şi „extrema urgenţă” a unui încetări a focului, a anunţat sâmbătă Palatul Elysée într-un comunicat, notează AFP, citată de Agerpres.

„Cei doi şefi de stat vor aborda extrema urgenţă a încheierii, fără alte întârzieri, a unui acord privind încetarea focului în Fâşia Gaza care să garanteze în sfârşit protecţia tuturor civililor şi intrarea masivă a ajutoarelor de urgenţă”, se arată în comunicat.

În cursul acestui dejun de lucru, la care vor participa prima doamnă a Franţei, Brigitte Macron, şi regina Rania, se va discuta, de asemenea, despre ” livrarea masivă de ajutoare umanitare populaţiei din Fâşia Gaza, în continuitatea operaţiunilor de cooperare deja în desfăşurare”.

Preşedintele Macron şi regele Abdallah al II-lea „vor reaminti că eliberarea ostaticilor, printre care doi compatrioţi, este o prioritate absolută”, a adăugat Palatul Elysée.

Emmanuel Macron l-a mai primit pe suveranul haşemit în februarie, preşedintele francez afirmând la finalul acestei întâlniri că „recunoaşterea unui stat palestinian nu este un tabu pentru Franţa”.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează