G4Media.ro

Președintele macedonean: Moscova finanțează anumiți subiecți politici din Macedonia de Nord /…

Sursa: Stevo Pendarovski/Facebook

Președintele macedonean: Moscova finanțează anumiți subiecți politici din Macedonia de Nord / Toate instituțiile statului știu că Rusia se implică în treburile noastre interne. Din vecinătate vin agenți ruși, respectivi oameni ai serviciilor din Rusia

Președintele Macedoniei de Nord, Stevo Pendarovski, a acuzat Rusia de amestec în probleme de politică internă din Macedonia de Nord, afirmând că Moscova finanțează anumiți subiecți politici, transmite RTS, citată de RAdor.

„Toate instituțiile statului știu că Rusia se implică în treburile noastre interne. Din vecinătate vin agenți ruși, respectivi oameni ai serviciilor din Rusia. Nu pot spune public de unde, pentru că este vorba de informații sensibile” – a declarat Pendarovski, fără a comenta și fără a spune care sunt politicienii finanțați de Moscova, dar a amintit că înainte de invadarea Ucrainei, partitul de opoziție Stânga l-a invitat în Parlament pe ambasadorul Rusiei pentru a-l decora pentru contribuția la relațiile bilaterale.

„A fost un gest fără precedent” – a declarat Pendarovski. Despre activitatea spionilor ruși a vorbit la sfârșitul lunii martie și premierul bulgar de atunci, Kiril Petkov. Atunci, Petkov a dispus efectuarea unei anchete privind acțiunile Moscovei în timpul negocierilor dintre Skopje și Sofia privind problemele deschise legate de patrimoniul cultural și istoric.

De la începutul războiului din Ucraina, Macedonia de Nord a expulzat zece diplomați ruși, afirmând că aceștia au desfășurat activități care sunt contrare Convenției de la Viena.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter