G4Media.ro

Președintele Klaus Iohannis participă în Slovacia la summitul șefilor de stat din…

Sursa foto: Anatolii Stepanov / AFP

Președintele Klaus Iohannis participă în Slovacia la summitul șefilor de stat din estul Europei – formatul București 9

Președintele Klaus Iohannis va participa marți la Bratislava, în Slovacia, la Summitul Formatului București 9 (B9), pe care îl va coprezida alături de președintele Republicii Slovace, Zuzana Čaputová, și de președintele Poloniei, Andrzej Duda, potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale.

La eveniment va participa și secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

Reuniunea la vârf a statelor din Formatul București 9 se desfășoară cu aproximativ o lună înaintea Summitului NATO de la Vilnius, iar șefii de stat și de guvern vor discuta despre consolidarea posturii NATO de descurajare și apărare pe Flancul Estic, precum și pe intensificarea cooperării cu Ucraina.

Agenda discuțiilor va viza evaluarea progresului realizat în implementarea deciziilor aliate adoptate în cadrul Summitului NATO de la Madrid, inclusiv în ceea ce privește angajamentele de investiții și cheltuieli pentru apărare, precum și sprijinul acordat Ucrainei în susținerea aspirațiilor sale euroatlantice.

O atenție specială va fi acordată și partenerilor vulnerabili din regiune, precum Republica Moldova, care se confruntă cu provocări crescute de securitate.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează