G4Media.ro

Preşedintele Klaus Iohannis îl primeşte joi pe ambasadorul agreat al Federaţiei Ruse,…

Sursa Foto: stirileprotv.ro

Preşedintele Klaus Iohannis îl primeşte joi pe ambasadorul agreat al Federaţiei Ruse, Vladimir Gheorghievici Lipaev, cu ocazia prezentării scrisorii de acreditare

Preşedintele Klaus Iohannis primeşte joi la Palatul Cotroceni mai mulţi ambasadori străini cu ocazia prezentării scrisorilor de acreditare, printre aceştia aflându-se şi ambasadorul agreat al Federaţiei Ruse, Vladimir Gheorghievici Lipaev, transmite News.ro.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, preşedintele Klaus Iohannis va primi Nunţiul Apostolic în România, Monseniorul Giampiero Gloder, dar şi ambasadorul agreat al Republicii Chile, Julio Antonio Bravo Iubini, şi ambasadorul agreat al Federaţiei Ruse, Vladimir Gheorghievici Lipaev.

În 6 iunie, secretarul de stat pentru afaceri strategice Ana Tinca l-a primit, conform practicii diplomatice, pe ambasadorul agreat al Federaţiei Ruse în România, Vladimir Lipaev, pentru prezentarea copiilor scrisorilor de acreditare.

La întrevedere, ea a subliniat responsabilitatea exclusivă a Federaţiei Ruse pentru starea actuală a relaţiei bilaterale, în contextul agresiunii ruse împotriva Ucrainei şi al consecinţelor grave, profund destabilizatoare generate de această agresiune în planul securităţii internaţionale şi regionale.

Context

Vladimir Lipaev s-a născut în 1959, vorbeşte germană, engleză şi franceză. Diplomatul a lucrat în diferite funcţii în aparatul central al Ministerului rus de Externe şi în străinătate, potrivit TASS.

A absolvit Institutul de Relaţii Internaţionale din Moscova, iar în perioada 1997-2001 a fost consilier la Ambasada Rusiei din Norvegia. Din 2004 până în 2007 a fost director adjunct al Departamentului de personal al Ministerului rus de Externe, iar în 2007 a fost numit consul general al Federaţiei Ruse la Frankfurt am Main (Germania).

Diana Șoșoacă, aleasă europarlamentar, a participat la Ambasada Rusiei la un eveniment organizat de noul ambasador Vladimir Lipaev, potrivit imaginilor remise G4Media de un participant la eveniment.

Imaginile o arată pe Diana Șoșoacă la Ambasada Rusiei din București alături ambasador, dar și de alte persoane care au luat parte la recepție.

Șoșoacă a mai mers la Ambasada Rusiei și în iunie 2023, dar și 2022, în ciuda faptului că România a condamnat oficial invazia ilegală a Rusiei în Ucraina și a redus la minimum dialogul cu reprezentanții Federației Ruse.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Daca il accepta pe acest terorist rus, e o rusine nationala…