G4Media.ro

Președintele Klaus Iohannis a promulgat o lege care amână dezvoltarea aeroportului Otopeni…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Președintele Klaus Iohannis a promulgat o lege care amână dezvoltarea aeroportului Otopeni cu șase ani

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, legea privind modificarea anexei nr. 11 la Ordonanţa Guvernului nr. 64/1999 pentru aprobarea Programului strategic de dezvoltare a infrastructurii aeroportuare la Aeroportul Internaţional Henri Coandă, informează Administraţia Prezidenţială.

Legea promulgată de preşedintele Iohannis amână implementarea etapei din Programul strategic din lipsă de fonduri, transmite News.ro.

În documentaţia înaintată de către Executiv este prevăzut un termen de finalizare a lucrărilor în anul 2028. Guvernul argumentează că această decalare a lucrărilor cu şase ani va împiedica apariţia unui blocaj în dezvoltarea pe termen lung a infrastructurii aeroportului Henri Coandă.

Actul normativ promulgat de către şeful statului are ca obiect de reglementare privind modificarea anexei nr. 11 la Ordonanţa Guvernului nr. 64/1999 pentru aprobarea Programului strategic de dezvoltare a infrastructurii aeroportuare la Aeroportul Internaţional Henri Coandă privind modificarea anexei nr. 11 la Ordonanţa Guvernului nr. 64/1999 pentru aprobarea Programului strategic de dezvoltare a infrastructurii aeroportuare la Aeroportul Internaţional Henri Coandă.

Programul strategic de dezvoltare este „necesar pentru realizarea unei infrastructuri aeroportuare care să asigure procesarea traficului de pasageri şi cargo, în condiţii de calitate şi siguranţă”, arată actul normativ iniţiat de către Guvern.

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

9 comentarii

 1. Pute pamantul sub el de lene!

 2. Acel moment când constati cu stupoare că Romanika a avut un proiect strategic de țară, proiect de pe vremea lui Năstase, personaj corupt , dar macar se ocupa cu ceva. Tot cu stupoare constati că Năstase nspe case a fost unul dintre cei mai buni premieri ai Romanikai postrevolutionare, grosolan, da, corupt, da, dar măcar încerca o dezvoltare.
  Danciucii si dulapurile nu au niciun plan, nu au nimic, iar țara e la pământ.
  Cum adică „din lipsă de fonduri”? Că Danciuca tocmai a emis un comunicat că e de bine, creștere economică, chestii, trestii.

  • Mai carici, dacă pe năstase l-ai găsit de exemplu, mai bine nu comentai. El a vândut petromul rusilor, el a dat siderurgia rușilor, a încheiat contractul cu sweighofer, toate „privatizările” făcute de el s-au dovedit a fi dezastruoase, iar tu îl dai de exemplu ca se ocupa cu ceva??? Mai bine nu se ocupa.

 3. In epoca mafiota PSD-PNL-UNDR, banii publici sunt pentru furat, nu pentru investitii corecte.
  Furaciunile prin PNDL3/Anghel Saligny primesc 14 miliarde de euro, cresc periodic pensiile speciale si salariile politrucilor, PSD si PNL pompeaza zeci de milioane de euro in presa aservita, asa ca nu mai sunt bani pentru aeroport…

  • Dar la aeroportul Sibiu doar ce s-au alocat o gramada de bani pt modernizare. Asta e sigur manareala Iohannis-Ciuca.
   Iohannis a sabotat de cand lumea aeroportul din Brasov de teama sa nu se reduca traficul pe Sibiu. Acum vad ca saboteaza si Otopeniul, cam tot in aceeasi idee. E un tip provincial care s-a inconjurat de provinciali de-ai lui: Helvig, Ciuca (scoala ofiteri Sibiu), etc.
   Mai deunazi cei de la Sibiu au venit la Bv sa impuna doar trafic cargo pe noul aeroport, iar traficul de pasageri sa-l faca Sibiul. Probabil le-au aratat pisica celor din Bv cum ca ei controleaza decizia la Bucuresti pt continuarea finantarii finalizarii aeroport Bv.
   Asta e Iohannis, un ciudos si un rapciugos.

 4. Normal,dezvoltarea este pt naivi,lor le place cu analfabeti.

 5. Presedintele este o catastrofa nationala, impreuna cu sustinatorii lui. Mai exista pnl sau s-au pesedizat toti?

 6. Nu zicem nimic de aur. Nici sa vorbim de aur nu merita.

 7. De departe cel mai urit si cel mai prost functional aeroport din zecile pe care le-am vazut.