G4Media.ro

Președintele Joe Biden va invoca o lege din timpul Războiului Rece pentru…

Sursa foto: Official White House Photo by Adam Schultz

Președintele Joe Biden va invoca o lege din timpul Războiului Rece pentru a stimula investițiile în producția americană de medicamente și materiale medicale

Președintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, va invoca o măsură din perioada Războiului Rece pentru a stimula investițiile în producția americană de medicamente și materiale medicale pe care le-a considerat importante pentru apărarea națională, a anunțat Casa Albă, scrie Reuters.

Anunțul face parte dintr-o serie de măsuri pe care administrația Biden le va prezenta luni pentru a ajuta lanțurile de aprovizionare industrială și pentru a contracara mai mulți ani de inflație ridicată.

Biden va autoriza Departamentul de Sănătate să utilizeze competențele prevăzute de Legea privind producția de apărare din perioada Războiului Rece pentru a permite investiții în „medicamente esențiale”, a precizat Casa Albă într-un comunicat.

Domeniile de investiții includ, de asemenea, „contramăsuri medicale”, care includ consumabile care diagnostichează, previn sau tratează boli legate de atacuri chimice, biologice, radiologice sau nucleare.

Biden, care candidează pentru a fi reales în 2024, este dornic să le arate americanilor că se ocupă de inflație și că abordează preocupările generale legate de starea economiei americane. El va organiza luni prima reuniune a unui nou Consiliu al Casei Albe pentru reziliența lanțului de aprovizionare.

Lael Brainard, șefa Consiliului Economic Național al lui Biden, a declarat în cadrul unei conferințe telefonice că stresul din lanțul de aprovizionare a scăzut de la nivelurile record atinse în timpul pandemiei COVID-19, dar că mai sunt multe de făcut.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...