G4Media.ro

Președintele italian Mattarella îşi mută de la Palermo la Roma mobila din…

Președintele italian Mattarella îşi mută de la Palermo la Roma mobila din reşedinţa sa siciliană

Muncitorii au ajuns dis-de-dimineață la locuinţa lui Sergio Mattarella din Palermo. Președintele Republicii se mută. „Weekend de muncă grea…”, a scris pe Twitter purtătorul său de cuvânt, Giovanni Grasso, postând fotografii cu sălile de la Quirinale pline de cutii ambalate. Acum, preşedintele aşteaptă doar numele succesorului pentru a încheia această perioadă de șapte ani, scriu jurnaliștii Il Corriere Della Sera, citați de Rador.

Luni dimineață, angajaţii unei firme specializate din Palermo au început să scoată mobila din locuința preşedintelui din via Libertà, deoarece Mattarella va merge să locuiască la Roma, unde în urmă cu câteva luni a închiriat o casă lângă cea a fiicei sale Laura. Gest care a reprezentat primul semn al refuzului său clar de a mai avea un al doilea mandat.

Şeful statului va urmări de la Palermo alegerile pentru Quirinale. Între timp, muncitorii mută mobilierul și canapele de la etajul șase al blocului de pe strada cu vile în stil liberty. Scene normale de viaţă cotidiană. „Contăm mereu pe dvs, mulțumim domnule președinte”, au strigat duminică unii cetățeni când Mattarella a ieșit din casă pentru a merge la liturghie. Președintele le-a făcut semn cu mâna. Scenă care s-a repetat şi la sosirea sa în capela Santa Maria Maddalena din incinta sediului Legiunii Carabinieri Sicilia din Corso Vittorio Emanuele, în inima orașului vechi. Șeful statului, care era însoțit de fii săi Laura și Bernardo, a fost întâmpinat de generalul Rosario Castello, comandantul Legiunii Sicilia, și generalul Giuseppe De Liso, comandantul provincial al carabinierilor din Palermo.

Mattarella își petrece în familie ultimele sale ore ca președinte. Copiii au venit special de la Roma pentru a-l ajuta să se mute. În casa din via Libertà a fost vizitat de nepotul său Bernardo, fiul lui Piersanti Mattarella, guvernatorul regiunii siciliene, care a fost ucis la 6 ianuarie 1980 chiar sub locuinţa sa. Și tot de-acasă Președintele Republicii va urmări şi numărarea buletinelor de vot pentru alegerea succesorului său. Programul prevede ca Matarella să rămână în Sicilia până marți dimineața. Cu excepția cazului, puțin probabil, în care noul președinte va fi ales chiar în primul tur de scrutin. În acel moment, Mattarella se va urca în avionul de stat pentru a se întoarce seara la Roma.

sursa: IL CORRIERE DELLA SERA (traducere: Rador/ Cătălina Păunel)

sursa foto: Twitter/ giovanni grasso

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter