G4Media.ro

Preşedintele Iranului: SUA că vor regreta „mai mult ca oricând” dacă decid…

Preşedintele Iranului: SUA că vor regreta „mai mult ca oricând” dacă decid să iasă din acordul nuclear

Preşedintele Iranului, Hassan Rohani, a avertizat duminică SUA că vor regreta „mai mult ca oricând” dacă decid să iasă din acordul internaţional privind programul nuclear iranian, aşa cum a ameninţat preşedintele american Donald Trump, relatează AFP şi Reuters, citate de Agerpres.

„Dacă Statele Unite abandonează acordul nuclear, veţi vedea în curând că vor regreta mai mult ca oricând în istorie”, a spus Rohani într-un discurs rostit la Sabzevar (nord-vest), fără a face însă alte precizări.

El a menţionat, între altele în discurs, că a dat „de mai multe luni ordinele necesare”, mai ales Organizaţiei iraniene a energiei atomice, în perspectiva deciziei lui Trump, dar iarăşi nu a dat alte detalii.

Preşedintele Trump le-a cerut europenilor ca până la 12 mai să găsească un nou text care să remedieze „golurile teribile”, după cum consideră el, ale acordului din 2015, iar în caz contrar SUA se vor retrage.

Acordul asupra programului nuclear iranian a fost încheiat în iulie 2015 la Viena între Teheran şi Grupul 5+1 (China, Statele Unite, Franţa, Marea Britanie, Rusia şi Germania), înainte de venirea la Casa Albă a lui Donald Trump şi reglementează activităţile nucleare ale Teheranului, astfel încât să garanteze caracterul lor exclusiv paşnic.

Doneaza prin PayPal paypal icon
Donatie recurenta

Doneaza lunar pentru sustinerea proiectului G4Media

Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Doneaza prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.