G4Media.ro

Președintele Iohannis refuză numirea lui Sebastian Cucoș la șefia Jandarmeriei până la…

Președintele Iohannis refuză numirea lui Sebastian Cucoș la șefia Jandarmeriei până la finalizarea anchetei privind reprimarea violentă a protestului din 10 august

Președintele Klaus Iohannis refuză să supună spre avizare Consiliului Suprem de Apărare a Țării propunerea de numire a lui Sebastian Cucoș în funcția de șef al Jandarmeriei Române până după pronunțarea organelor judiciare abilitate în legătură cu reprimarea violentă a protestului de vineri din Piața Victoriei.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Administrația Prezidențială, Ministerul de Interne i-a trimis șefului statului propunerea de avizare de către Consiliul Suprem de Apărare a Țării a numirii colonelului Cucoș Gheorghe-Sebastian în funcția de inspector general al Jandarmeriei Române.

Sursa citată explică faptul că documentația referitoare la propunerea de avizare a numirii ofițerului în funcția menționată se află în lucru la Secretariatul CSAT.

”Având în vedere evenimentele din data de 10 august a.c., din timpul protestului din Piața Victoriei, în care a fost implicată Jandarmeria Română, se impune ca luarea unei decizii de către Consiliul Suprem de Apărare a Țării privind numirea colonelului Cucoș Gheorghe-Sebastian în funcția de inspector general să se realizeze după pronunțarea organelor judiciare abilitate, cu privire la legalitatea acțiunilor Jandarmeriei Române. În acest context, problematica în cauză poate fi supusă analizei și deciziei CSAT în cadrul unei viitoare ședințe, luând în considerare și concluziile anchetelor organelor judiciare competente”, se precizează în comunicat.

În ceea ce privește interimatul funcției de șef al Jandarmeriei Române, se impune precizarea că președintele României și Consiliul Suprem de Apărare a Țării nu au atribuții legale potrivit legislației în vigoare, aceasta fiind de resortul ministrului afacerilor interne, conform prevederilor art. 6 din Legea nr. 550/2004 privind organizarea și funcționarea Jandarmeriei Române.

Cel de-al doilea interimat de șase luni al lui Cucoș la șefia Jandarmeriei expiră miercuri, 15 august, ceea ce înseamnă că acesta va trebui să părăsească funcția, deoarece nu poate fi numit interimar pentru a treia oară.

(Foto: Inquam Photos / Octav Ganea)

Doneaza prin PayPal paypal icon
Donatie recurenta

Doneaza lunar pentru sustinerea proiectului G4Media

Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Doneaza prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. saracu cucos , a ramas fara punguta cu doi bani ce ia dat-o dragnea ! anchetat si exclus din jandarmerie , asta merita ! ce sefie?

 2. Bah ce le-a facut-o neamtu! Asta da presedinte!

  • Cu ocazia asta sa ne amintim ca si Johannis e la fel de penal ca si Dragnea: cu un salar de profesor a cumparat șase case? Si de afacerea in care a „înlesnit” înfierea cîtorca copii de catre cetațeni străini, de a caror soartă nu s-a mai putut afla nimic ulterior? Lumea uita prea repede!

 3. BANG ! Nu mai poate gaina sa-l numeasca pe Cucos !

  Taica Dragnea tre’ sa caute repede prin judet un inlocuitor ! Acum, vara cand toti jandarmii din Teleorman si-au luat concediu de odihna + medical ca sa mearga in Spania la capsuni !

  PS. Nimic nu poate face de una singura Papusha ! 😉

  • Corect. Gaseste Tata Dragnea un fost sef de politie locala de la Teleorman. Doar asa sunt elitele noastre acum.

 4. Sunt curios cati ani are aceasta „gaina” de-a lui dracu..(dragnea).In cati ani de la sublocotenent a ajund la general.Este tanar pentru gradul acesta. Cred ca si-a luat gradele „la apelul de seara a bocancilor”,adica le-a primit fiind un pupincurist al psd (partidul slugilor lui dragnea).Si altfel a ajuns „mare comandant ” de osti, acest „oratanie” a jandermeriei lui dracu…

 5. Dar gradul poate sa ii fie retras numai daca e condamnat penal? Altfel nu se poate? G4media, ce-ar fi sa ne spuneti si noua, sa vedem si o strategie de maturare a imposturii cumplit de agresive care ne distruge de cand a venit Retardatu’ cu „popoarili” la conducerea unui popor european! JOOOOOS!

 6. Cu ocazia asta sa ne amintim ca si Johannis e la fel de penal ca si Dragnea: cu un salar de profesor a cumparat șase case? Si de afacerea in care a „înlesnit” înfierea cîtorca copii de catre cetațeni străini, de a caror soartă nu s-a mai putut afla nimic ulterior? Lumea uita prea repede!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.