G4Media.ro

Președintele Iohannis primește două premii civice în Germania pentru promovarea drepturilor omului…

Foto: Administrația Prezidențială

Președintele Iohannis primește două premii civice în Germania pentru promovarea drepturilor omului și a democrației / Șeful statului a mai primit alte cinci premii în Germania

Președintele Klaus Iohannis merge în acest week-end în Germania pentru a participa la ceremonii în Düsseldorf și Frankfurt pe Main unde va primi două premii civice pentru promovarea drepturilor omului și susținerea conviețuirii diferitelor etnii, potrivit unui comunicat de presă al Administrației Prezidențiale.

E vorba despre Premiul Civic German, decernat de Fundația Civică Bad Harzburg, și Premiul Franz Werfel pentru drepturile omului, dat de Centrul împotriva expulzărilor.

Președintele Klaus Iohannis a mai primit până acum patru premii decernate de organizații din Germania: Premiul „Otto cel Mare” în 2020, premiul Carol cel Mare în 2021, Premiul European Carol al IV-lea al Asociaţiei Germanilor Sudeţi în 2022, Premiul „Franz Josef Strauß” din partea Fundației Hanns Seidel în 2018, Premiul „Hermann Ehlers” în 2016.

Comunicatul integral al Administrației Prezidențiale:

Președintelui României, Klaus Iohannis, i se va decerna sâmbătă, 3 iunie 2023, Premiul Civic German, conferit de Fundația Civică Bad Harzburg, în cadrul unei ceremonii care va avea loc la Castelul Benrath, din Düsseldorf, Republica Federală Germania.

Fundația Civică Bad Harzburg a decis acordarea Premiului Civic German Președintelui Klaus Iohannis pe baza evaluării întregii sale cariere politice, punând accentul pe susținerea conviețuirii armonioase a diferitelor etnii, pe angajamentul pentru libertate, democrație și pluralism, restaurarea și modernizarea orașului natal Sibiu, pe sprijinirea luptei anticorupție și atașamentul față de ideea Europei unite. Laudatio va fi susținută de Norbert Lammert, laureat al Premiului Civic German pentru anul 2015, fost Președinte al Parlamentului Federal german.

Duminică, 4 iunie 2023, Președintele României va primi Premiul Franz Werfel pentru drepturile omului, conferit de Centrul împotriva expulzărilor. Ceremonia va avea loc la Biserica Sf. Paul din Frankfurt pe Main.

Decizia de acordare a Premiului Franz Werfel Președintelui României reprezintă o recunoaștere a activității sale în domeniul promovării drepturilor omului și a bunei conviețuiri între grupurile etnice, de-a lungul carierei sale politice. Laudatio va fi susținută de Jean-Claude Juncker, fost Președinte al Comisiei Europene și fost Prim-ministru al Marelui Ducat de Luxemburg.

Premiul Civic German este acordat de către Fundația Civică Bad Harzburg, din Germania. Fundația a fost înființată în 1988 ca asociație independentă, nepartizană, formată din personalități care se angajează să păstreze și să promoveze democrația și toleranța în Germania și Europa. Obiectivul declarat al Fundației este să facă democrația tangibilă, în primul rând prin stimularea dialogului cu cetățenii și reprezentanții acestora din Germania. Pe lângă dezbateri și acțiuni referitoare la probleme politice și sociale actuale, asociația acordă din 1995 Premiul Civic German unor personalități publice care au avut o contribuție deosebită la promovarea democrației și a binelui comun. Printre laureații premiului se află fostul Președinte al Bundestagului, Norbert Lammert, fostul Președinte al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, cunoscutul disident și fost Președinte al Cehiei, Vaclav Havel, primul Președinte al Comisiei Europene, Jacques Delors, și foștii Președinți federali Richard von Weizsäcker și Roman Herzog.

Premiul Franz Werfel pentru drepturile omului este acordat de Centrul împotriva expulzărilor din Bonn, Germania. Centrul a fost fondat în 2000, ca proiect al Federației Expulzaților din Germania, urmărind să contribuie la combaterea expulzărilor și a genocidului ca arme politice la nivel global și de a contribui astfel la înțelegerea între popoare, reconciliere și conviețuire pașnică.

Centrul împotriva Expulzărilor acordă, din 2003, Premiul Franz Werfel pentru drepturile omului unor personalități sau grupări care au avut o contribuție deosebită la combaterea încălcării drepturilor omului prin genocid, expulzare sau distrugerea cu intenție a grupurilor naționale, etnice, rasiale ori religioase.

Printre laureații premiului se regăsesc fostul Președinte german Joachim Gauck, scriitoarea Herta Müller, istoricii Karl Schlögel și Michael Wolffsohn și regizorul Rick Ostermann.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

17 comentarii

 1. Zmeura de Aur pentru rolul jucat în comedia:”Peeseedee!” oare când o va primi ?!
  Mulțumesc anticipat!

 2. Dar o casa când?

 3. sa vedem de unde scoate bani de rochii, din3400lei, dupa ce a dat barbatsu toti banii pe peremii

 4. premiul puturosul patriei,megaloman

  • 🙂 din pacate se incadreaza la mutu mute pamantul

  • puturos? Nu!!!!! putea sa foloseasca minivacanta pentru bugetari sa petreaca la iarba verfe (cititi golf), si el se sacrifica pentru interesul tarii. sunt curios cine va intreva daca aceste premii sunt acordate Presedintelui Romaniei sau cetateanului KWI? si cine suporta costurile cu deplasarile?

  • SA-L dam la export, cu acoliti si snecuri cu tot; sa-si faca acolo, din meditatii macar doua case, apoi sa revina la Sibiu sa vada ce a pierdut!!!

 5. oare trebuie sa stii si germana? sau numai sa platesti. Ca altfel sincer nu inteleg ce treaba are. aaaaaa „Obiectivul declarat al Fundației este să facă democrația tangibilă, în primul rând prin stimularea dialogului cu cetățenii și reprezentanții acestora din Germania” -da deci cu cei din germania, nu din romania. A……da da merita. Brazilia congo, chile… nu dau premii? ca a vorbit mai mult pe acolo decat pe aici

 6. Iar i-au rupt reverul de la palton!!!!! Colectionarul…… cica dupa terminarea mandatului va deschide o expozitie itineranta cu toate tinichelele primite! Aferim!

  • Intr-una dintre cele 6 case….. sau poate in sediul Raiffesen din Sibiu?????

 7. Creca până la urmă se îndura și Charles al III – lea și va da și el unul!

 8. Uite, chestile astea cu aprecierea străinătății mă înfurie!

 9. In Romania primește cu siguranță premiul Ficusul nemișcat .Inutil

 10. SA-L dam la export, cu acoliti si snecuri cu tot; sa-si faca acolo, din meditatii macar doua case, apoi sa revina la Sibiu sa vada ce a pierdut!!!