G4Media.ro

Președintele Iohannis, mesaj la aniversarea a 30 de ani de la înființarea…

Președintele Iohannis, mesaj la aniversarea a 30 de ani de la înființarea SRI: Rolul dumneavoastră este esenţial în contextul pandemiei de coronavirus

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, joi, un mesaj cu ocazia aniversării a 30 de ani de la înfiinţarea Serviciului Român de Informaţii, în care subliniază că rolul serviciului în contextul pandemiei de coronavirus este esenţial, relatează Agerpres.

„Împlinirea a 30 de ani de la înfiinţarea Serviciului Român de Informaţii, ca autoritate a statului cu atribuţii în cadrul sistemului naţional de apărare şi securitate naţională, survine într-un moment complicat, în care întreaga omenire traversează o criză fără precedent. Ne aflăm în plină pandemie provocată de noul coronavirus SARS-COV-2, iar rolul instituţiei dumneavoastră este în această perioadă unul esenţial. Ne confruntăm cu o situaţie complexă, cu o dinamică accentuată, în care provocărilor şi ameninţărilor clasice la adresa securităţii statului li se adaugă particularităţi noi, adesea imprevizibile. În acest context, cu atât mai valoroasă devine contribuţia dumneavoastră, capacitatea de analiză şi anticipare excelentă a Serviciului fiind de un real folos factorilor de decizie angrenaţi într-o luptă dificilă de stopare a răspândirii infecţiilor cu noul coronavirus”, spune şeful statului în mesaj.

El arată că în cele trei decenii de activitate, misiunile SRI au fost îndeplinite cu profesionalism, patriotism şi în limita strictă a atribuţiilor prevăzute de lege şi îşi exprimă aprecierea pentru efortul susţinut al Serviciului pentru menţinerea stării de securitate naţională.

„Serviciul Român de Informaţii s-a adaptat permanent provocărilor noului climat internaţional de securitate, îndeplinind, în acelaşi timp, cerinţele specifice pentru realizarea angajamentelor asumate de România, în calitatea sa de membru cu drepturi depline al Alianţei Nord-Atlantice şi al Uniunii Europene şi de partener strategic al Statelor Unite ale Americii. Vă revin responsabilităţi pe domenii sensibile, precum cyberintelligence, prevenirea şi combaterea terorismului, contraspionaj, ameninţări transfrontaliere, securitate economică, apărarea drepturilor şi valorilor constituţionale şi protecţia informaţiilor clasificate. Sunteţi pe deplin capabili să oferiţi în orice moment, la un înalt nivel calitativ, soluţii eficiente la solicitările venite din partea administraţiei publice centrale sau locale. Reputaţia de care vă bucuraţi astăzi în rândul partenerilor, colaboratorilor şi beneficiarilor este, în principal, rodul calităţii resurselor umane de care dispune Serviciul Român de Informaţii. Vă adresez îndemnul ca şi în viitor să menţineţi nivelul adecvat de pregătire pentru a oferi un răspuns consistent şi oportun oricăror evoluţii cu potenţial de risc la adresa securităţii naţionale”, spune Iohannis.

El le mulţumeşte angajaţilor SRI pentru „efortul remarcabil şi seriozitatea” cu care îşi îndeplinesc sarcinile care le revin şi pentru devotamentul faţă de ţară şi de instituţie.

„Transmit întregului personal al Serviciului urările mele de bine, împliniri profesionale, putere de muncă şi multă sănătate. La mulţi ani!”, conchide Iohannis.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

14 comentarii

 1. Am vazut cat de esential este….au dormit pe ei. La fel de corupti si incompetenti ca pnl ul si psd ul.

  In loc sa se ocupe de procurarea resurselor medical din ianuarie sau februarie au dormit ca prostii.

  Muriti da va draq

  • Bad, vai de mine, am crezut că ai pățit ceva, când intram pe aici, nu te găseam, m-am speriat teribil, am crezut că după ce te-ai pocăit, ți s-a fi întâmplat ceva. Lasă nu mai pune la suflet voarbele rele ale cetățenilor de pe aici, slujește tu PNL-ul, dacă nici tu nu-l aperi atunci cine să o facă. Acuma încasează și tu mai puțin, e perioadă de răstriște, mulțumește-te cu cât îți dau, nu diminua traficul odată cu diminuarea „salariului”. Să fii sănătos, să nu pui la suflet răutățile și să aperi PNL-ul cu același devotament, elan și iubire!

  • Continuă pe aceeași linie, zdreanța hoață, folosește numele furat bad@. Ăștia au fost educați de mici în spiritul hoției, de jivinele care i-au fătat, plus că ”apără” mafia PRO-PSD care, se știe, are ca ocupație de bază furtul. ”Speriată” că n-o bagă nimeni în seamă nici când se ”pocăiește”, ștoarfa ”asistată nu pune la suflet răutățile” își răspunde singură, ”cu același devotament, elan și iubire”, de pe altă fantoșă apartinând ”cetățenilor de pe aici”. Din cauză că ”a încasat-o mai puțin”, numai până s-a umplu de sânge, boșoaroaga pedeserastă se oftică pentru că i s-a ”diminuat traficul” de când îi sunt deconspirate fantoșele, d-aia și scrie, disperată, cu numele furat bad@, că nu mai știe ce să mai facă pe ”perioada de restriște” în care a intrat.

 2. Buna ziua!Ăștia mai au timp de bilanț???Si de serbat existenta ???Sau inexistenta???Serbează protocoalele cu procuratura că,prevenția epidemiei o fac medicii acum!Nici acum nu au inteles ca nu trebuie sa fie pe prima pagina????Nici ei si nici Klaus???Avem nevoie de asugurarile specialistilir nu de indivizi care se fac că muncesc pentru a-și lua salariile umflate!!!

  • Tanti Mia, pune bre mâna pe o carte, iar mai apoi haide și râgâie pe aici. Sau la voi la psd, cartea nu a reprezentat și nu reprezintă una dintre priorități.

  • Teo, a zis mia sa o pupi in fund.

   Ciuma galbena = pnl

  • Cum își răspund ei, trolii mafiei PRO-PSD, între fantoșe, să pară că există un ”dialog” din care reiese că ”ciuma galbena =pnl” și că mafia securistă promovează ”libertatea de exprimare” a ”unor cetățeni” care ”nu sunt de acord” și ”critică”.
   Este ușor de recunoscut stilul și tehnica de milițian analfabet care folosește la derută mai multe nume după: felul în care construiește frazele, greșelile gramaticale dar și cele de ortografie, vocabularul sărăcăcios, șabloanele ( gen ”neuroni”, ”mâna pe carte” etc) întâlnite și în alte postări.

 3. Buna ziua!Teo,este usor sa pui mâna pe carte,mai greu este să CITESTI !!drept dovadă persoana ta!!!Imi pare rău că te dezamăgesc dar,nu pot să fiu atât de grotesc ca tine nici in vocabular si nici in atitudine!!!Faptul ca nu esti de acord cu mine,nu iti da dreptul de a-mi coordona actiunile.Ce n-ai inteles tu și alții ca tine este că, libertatea de exprimare este un drept pe care l-am câștigat la revoluție (când tu dormeai în scutece sau erai la serbare cu mosul!!) Si care,este prevăzut în Constituție.!!Totodata viața nu este doar roz,trebuie să ai putere să accepți și criticile chiar dacă tie nu iti fac plăcere.Deci,când pui mâna pe carte, poate reușești să și citesti si ,sa iti rămână și ceva în neuronii haotici pe care ii detii!!

 4. Buna ziua!Teo,este usor sa pui mâna pe carte,mai greu este să CITESTI !!drept dovadă persoana ta!!!Imi pare rău că te dezamăgesc dar,nu pot să fiu atât de grotesc ca tine nici in vocabular si nici in atitudine!!!Faptul ca nu esti de acord cu mine,nu iti da dreptul de a-mi coordona actiunile.Ce n-ai inteles tu și alții ca tine este că, libertatea de exprimare este un drept pe care l-am câștigat la revoluție (când tu dormeai în scutece sau erai la serbare cu mosul!!) Si care,este prevăzut în Constituție.!!Totodata viața nu este doar roz,trebuie să ai putere să accepți și criticile chiar dacă tie nu iti fac plăcere.Deci,când pui mâna pe carte, poate reușești să și citesti si ,sa iti rămână și ceva în neuronii haotici pe care ii detii!!

 5. Patrihoti.

 6. Trenuie justificata existenta si bugetul si personalul imens si inutil al SRI.
  O organizatie obscura care ar trebui redusa la 15 %.
  Toti politicienii lingusesc organizatia respectiva care parca ar fi lipiciul ce tine Romania sa nu se destrame.

 7. Buna ziua!Bad@ !Ideea acestui site este de a vedea parerile oamenilor pe o anumită știre,nu de a jigni pe altii în funcție de parerile exprimate.Daca tu esti un fel de mama omidă și cunosti profesiile sau părerile politice din comentarii ,nu înseamnă că ai ghicit corect !!!Cand dai în bobi,asigura-te ca nu o faci în detrimentul credibilității tale!!!

 8. Nu aceștia i-au șoptit lui Johannis acu o luna ca corona e o simpla gripă?