G4Media.ro

Preşedintele Iohannis, la videoconferința cu membrii Consiliului European: Recunoașterea reciprocă a testelor…

Preşedintele Iohannis, la videoconferința cu membrii Consiliului European: Recunoașterea reciprocă a testelor ar facilita libera circulație în Uniune

Președintele Klaus Iohannis a susținut joi, la reuniunea membrilor Consiliului European, în format de videoconferință, dedicată măsurilor de gestionare a pandemiei de Covid-19, că este importantă asigurarea schimbului regulat de informații și de bune practici privind strategiile și abordările de testare și că recunoașterea reciprocă a testelor ar facilita libera circulație în Uniune, precizează un comunicat de presă al Administrației Prezidențiale.

Potrivit sursei citate, videoconferința a fost convocată de preşedintele Consiliului European, Charles Michel, fiind cea de-a doua reuniune pe această temă, după cea organizată pe 29 octombrie.

Klaus Iohannis a afirmat că întărirea coordonării statelor membre este prioritară, în contextul în care răspândirea virusului la nivelul UE este în continuare îngrijorătoare.

  • „În ceea ce privește testarea, Președintele României a menționat faptul că este importantă asigurarea schimbului regulat de informații și de bune practici privind strategiile și abordările de testare. Cu privire la recunoașterea reciprocă a testelor, Președintele Klaus Iohannis a subliniat că acest demers ar facilita libera circulație în Uniune. Totodată, Președintele României a arătat că există încă probleme specifice, care trebuie soluționate pentru a facilita o abordare comună, cum ar fi corelarea testelor rapide cu cele RT-PCR, convenirea unui set de criterii și condiții comune pentru a se asigura un mecanism eficient”, se precizează în comunicatul de presă.

Despre campania de vaccinare, Klaus Iohannis a arătat că desfășurarea unei asemenea campanii pe scară largă, într-o perioadă de timp scurtă, „implică o cantitate foarte mare de consumabile medicale” și a atras atenția că trebuie „luate toate măsurile necesare pentru a evita orice deficiență care ar putea apărea în lanțurile de aprovizionare”.

Klaus Iohannis a subliniat că procedurile de achiziție comune lansate de Comisia Europeană sunt utile și reprezintă importante instrumente pe care statele membre se pot baza în campania de vaccinare, potrivit sursei citate.

Președintele Iohannis a reiterat „importanţa unei comunicări publice adecvate” în ceea ce priveşte vaccinarea și s-a pronunțat pentru o campanie de comunicare eficientă la nivelul Uniunii, „pentru a evidenția beneficiile vaccinării împotriva COVID-19”.

Sursa foto: Presidency.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Sectiile ATI si morgile sunt pline, iar Klaus se piaptana…

  2. Ce este bun pentru o tara este bun pentru toata Uniunea . Corecta afirmatia presedintelui Iohannis . De ce ar trebui sa ne izolam la nivel de tara cind acelasi lucru este a te izola la nivel european . Foarte corecta observatia si asa se si va face in curind .

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.