G4Media.ro

Președintele Iohannis i-a decernat Patriarhului Daniel medalia aniversară „Centenarul Marii Uniri”

Președintele Iohannis i-a decernat Patriarhului Daniel medalia aniversară „Centenarul Marii Uniri”

Consilierul prezidenţial Sergiu Nistor i-a înmânat marţi Patriarhului Daniel, din partea preşedintelui Klaus Iohannis, Medalia Aniversară „Centenarul Marii Uniri”, pentru implicarea Bisericii în promovarea memoriei şi valorilor naţionale, transmite Agerpres.

„Este o bucurie că se recunoaşte contribuţia Bisericii Ortodoxe Române de-a lungul veacurilor la păstrarea şi cultivarea identităţii şi unităţii naţionale. (…) Este o bucurie, pentru că este oferit acest semn al preţuirii preşedintelui României pentru Biserica Ortodoxă Română în ziua Sfântului Apostol Andrei, care este Ocrotitorul României şi, în mod semnificativ, ziua de pomenire a Sfântului Apostol Andrei, Ocrotitorul României, precede Ziua Naţională a României”, a declarat PF Daniel, potrivit Agenţiei Basilica a Patriarhiei Române.

Patriarhul a arătat că între Biserică şi Stat a existat de-a lungul timpului „o cooperare foarte rodnică”.

„Am avut o cooperare foarte rodnică între stat şi Biserică, între slujitorii Bisericii şi patrioţii români de-a lungul timpului, dar mai ales în 1918. Iar în 2018, la o sută de ani, am avut o bucurie în plus, şi anume aceea de a realiza sfinţirea altarului Catedralei Naţionale, care a fost de asemenea un ideal din timpul Regelui Carol I, apoi al Regelui Ferdinand şi susţinut de Biserică”, a spus Patriarhul Daniel.

Medalia Aniversară „Centenarul Marii Uniri” a fost acordată de preşedintele României „dorind a răsplăti meritele Bisericii Ortodoxe Române, în semn de apreciere pentru efortul depus în vederea păstrării şi promovării memoriei evenimentelor şi participanţilor la înfăptuirea unităţii naţionale şi a statului român modern, contribuind la apărarea şi perpetuarea valorilor în numele cărora s-a înfăptuit Marea Unire”, se arată în brevetul semnat de preşedintele Klaus Iohannis.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

33 comentarii

 1. Vrednic este!

  • Medalia asta oricum nu are nici valoare pentru nimeni.

  • O explicaţie a acestei înalte preţuiri, chiar după trei ani, este poate meritul Trinitas TV de a nu uita istoria patriei, în condiţiile în care Muzeul Naţional de Istorie stă în reparaţii din 2002, nefiind deplin funcţional tocmai de Centenarul Marii Uniri, în 2018, când a picat vremelnic şi Biblioteca Digitală a Bucureştilor, unde mai citea online Diaspora literatura şi istoria noastră clasică.

  • Premierea e un gest politic bine cugetat.

  • Baiatul asta n-a facut nimic pentru tara si acum pe final de dezastru incepe sa dea medalii.
   Acestea sunt rezultatele campionatului national de pacalit electoratul.

 2. Credeam că ordinul Managerul Feceniului in grad de Mercedes clasa S.

 3. Hotii intre ei.

  • Ce putem constata.
   Unul, e un arogant, individualist, ranchiunos, mincinos, si cu toate calitățile unui individ pe care nu il suporți nici măcar in același cartier cu tine, care, ce face il decoareaza pe..
   altul, care este un popa mincinos, profitor de oameni, ascuns la umbra biserici in straie alese si care la fel ca noi toți nu va lua nimic cu el.
   Amândoi vor rămâne cu ura oamenilor de care isi bat jos in fiecare zi, si disprețul care il merita.
   Gunoaie umane.

 4. Adevaru e ca merita la cat a ajutat in pandemia asta.

  • Păi la cât a sabotat cât era USR la guvernare merită şi el o medalie.
   Acuma nu mai are motive de sabotare, chiar s-a vaccinat să ajute la propagandă şi desigur o medalie ca să arate cine e cu ei……….pricepeţi voi cum e cu sabotarea şi alte d-astea.

 5. Nu-s profesor de stiinte exacte si n-am in spate peste 6 milioane de voturi care permit orice ticalosie, precum faraonul de la Cotroceni, dar „Centenarul Marii Uniri” nu s-a celebrat in 2018, cand s-au implinit 100 de ani?
  Sau poate „centenarul” se aniverseaza oricand decide faraonul… 🙂

  • au ramas niste medalii care nu s-au dat, ramasese preafericitul nedecorat pt opozitia contra regulilor privind pandemia. Ei au reusit sa tina lumea unita, 5/mp

 6. Acu, daca s-a vaccinat, merita…

 7. Ordinul sanitar pentru combaterea pandemiei nu i-l dă? Familia Cămătaru nu cumva urmează la decorat?

  • 👍🙂🙄

 8. Uau, cat valoreaza o tinichea?

 9. Atenție mare, că dacă mă enervez s-ar putea să candidez eu….deja am sondaje care spun că vreo 89% din popor m-ar vota ( e drept că există o probabilitate de eroare de vreo 3% în sondaj ). Dacă voi intra în politică intenționez să fiu total nemilos, așa că ăștia se joacă cu focul.

 10. ” stil mafiot varianta … ” 2021

 11. Dă la toți acum, haotic, pentru că e conștient că nu mai prinde 1 dec 2022!

 12. Maine poimâine îl vezi și pe ăsta că aruncă decorația peste gard la Cotroceni. Ha ha ha ghinion.

 13. relax, dacă avea chef îl numea prim-ministru 😛

 14. Asta sigur nu o sa o returneze inapoi vreodata

 15. Luati-i, frățica, cutia cu decorații, că o decoreze toată ceata care a îngropat amărâta asta de țară !

 16. Gretos. Masonii se saruta intre ei si isi dau tinichele. Sunt lipsite de valoare ba golanilor. Un conducator adevarat este acela care cand merge singur pe strada lumea se opreste cu admiratie sa-l salute. Voi sunteti doar niste rame. Oamenii normali isi trag o flegma din gat in fata voastra. Traiti doar pentru preamarire javrelor.

 17. isi plateste omul datoriile … mai plateste si din datoriile partidului simpatizat de seful sau Varanul

 18. Clasei politice si popilor le-ar trebui decernata Marea Pălmuire peste Fata.

 19. Dupa straiele haurite suntem noi care tot facem pe tine. Bani, bani si iar bani.

 20. Rusine, rusine sa va fie!

 21. da…normal ca era rodnica, daca statul ii umfla cu proprietati si bani mereu..din evul mediu incoace, cand popii ii sprijineau azi pe domni, maine ii tradau si ii sprijineau pe altii..apoi iar pe cei dintai si tot…unde e rost de bani, putere si influenta, hop si biserica, sa nu lipseasca de la eternul ciolan…si mai multe a facut biserica greco catolica in ardeal, decat cea ortodoxa in toate regiunile romanesti