G4Media.ro

Preşedintele Iohannis are consultări astăzi cu reprezentanţii autorităţii judecătoreşti şi ai asociaţiilor…

Preşedintele Iohannis are consultări astăzi cu reprezentanţii autorităţii judecătoreşti şi ai asociaţiilor magistraţilor pe tema referendumului pe justiţie

Preşedintele Klaus Iohannis are, miercuri, de la ora 17.00, consultări cu reprezentanţii autorităţii judecătoreşti şi ai asociaţiilor profesionale ale magistraţilor pe tema referendumului pe justiţie.

Preşedintele Klaus Iohannis a invitat la Cotroceni, miercuri, de la ora 17.00, reprezentanţi ai autorităţii judecătoreşti şi ai asociaţiilor profesionale ale magistraţilor pe tema situaţiei actuale din sistemul judiciar.

Aceeaşi temă de discuţii a fost abordată, marţi, de către şeful statului cu reprezentanţi ai societăţii civile.

La ieşirea de la discuţii, unii dintre participanţi au afirmat că preşedintele s-a aşezat la masă şi a spus: ”Sunt hotărât să convoc referendumul”.

Scrutinul ar urma să aibă loc în ziua alegerilor europarlamentare, iar întrebarea ar urma să fie făcută publică până în 4 aprilie.

„Cred că va fi o întrebare simplă, din câte am înţeles, deşi propunerile au fost foarte variate, care să poată ajunge la cel mai larg public cu putinţă, pentru că vorbim de un referendum consultativ, într-un context politic complicat şi controversat”, a spus Cristian Pârvulescu, după consultări.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, săptămână trecută, la o dezbatere organizată de Festivalul OneWorld, că este „aproape hotărât” să organizeze un referendum pe justiţie în ziua alegerilor europarlamentare din 26 mai.

Iohannis a declarat sâmbătă, la Gala TNL, unde a primit premiul „Garantul Democraţiei”, că, pentru a da românilor votul înapoi, a început să reevalueze ideea unui referendum. El a afirmat că din cauza PSD România nu s-a dezvoltat mai mult, din cauza PSD România nu s-a dezvoltat mai bine.

„Pentru a da românilor votul înapoi am început să reevaluez ideea unui referendum. Fiindcă doar aşa românii pot arăta că nu mai sunt de acord cu felul în care PSD strică legile justiţiei, îşi bate joc de ţară, îşi bate joc de români. Am invitat deja pentru începutul săptămânii viitoare pe foarte mulţi români interesaţi, cu care voi avea consultări pe tema referendumului, fiindcă îmi doresc un referendum bine organizat, bine gândit, un referendum în parteneriat cu societatea civilă, cu partidele politice de bună-credinţă şi împreună cu românii şi cu voi!, a afirmat preşedintele Klaus Iohannis. (Sursa: News.ro)

Citește

APADOR-CH: Referendumul este o formă prin care poporul își exercită suveranitatea, nu trebuie tratat ca un autobuz electoral / Nici până acum, când referendumul a evoluat de la stadiul ”aproape hotărât” la ”hotărât”, nu avem întrebarea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Mafia se rezolva numai in CSAT si forurile de securitate internationale, nu prin palavre prezidentiale…

  2. Păi, Emile, în CSAT nu sunt membrii guvernului, adică mafioții puși acolo de cei care au votat ca niște cizme sau tolerați de cei care au stat acasă în papuci, neprezentându-se la vot… Așa că, Dumnezeu cu mila…!

  3. „S-asteptam sa vedem ce se mai intampla” – principiul de baza al politicii romanesti la orice nivel.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.