G4Media.ro

Președintele Iohannis anunță semnarea unui nou contract de furnizare de gaze cu…

Președintele Iohannis anunță semnarea unui nou contract de furnizare de gaze cu Azerbaidjan

Președintele Klaus Iohannis a anunțat joi la Baku că Romgaz și Socar, companii controlate de statul român, respectiv guvernul din Azerbaidjan, vor semna vineri un nou contract de furnizare de gaze naturale azere.

”I-am mulțumit președintelui Aliev pentru demararea exportului de gaze suplimentare din Azerbaidjan către România de la 1 ianuarie 2023. Mă bucur că mâine va fi semnat nou contract valabil în perioada 1 aprilie 2023- 1 aprilie 2024 între Romgaz și Socar”, a spus președintele Iohannis într-o conferință de presă comună cu președintele azer Ilham Aliyev.

”Atât Coridorul Sudic de Gaze, cât și viitorul cablu submarin de transport de energie electrică produsă în Azerbaidjan din surse regenerabile, proiecte susținute inclusiv de Comisia Europeană, vor contribui semnificativ la asigurarea securității energetice a Uniunii Europene, în ansamblul său”, a mai spus Iohannis.

Romgaz și Socar au semnat în 16 decembrie 2022 la București primul contract individual pentru livrarea de gaze naturale azere în România. Contractul individual permite livrări planificate de gaze naturale începând cu 1 ianuarie 2023, prin Coridorul Sudic, utilizând capacitățile de transport ale conductelor TAP, IGB, precum și ale sistemelor de transport ale Bulgariei și României. Contractul are la bază un acord cadru încheiat recent de cele două companii, pe termen nelimitat.

Reamintim că România caută constant surse noi de aprovizionare cu gaze naturale pentru a elimina orice dependență de gazele din Rusia.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Astept sa ne spuna CIUCA ce procent de gaze acum in depozite!!!
    Presa nu pare interesata astazi sa-l intrebe, dar in August, Septembrie era cel mai important subiect

  2. Minte, e la ski in austria

  3. Bina că nu au vândut și Romgazul așa cum au făcut cu Petrom!