G4Media.ro

Preşedintele Iohannis a respins din nou numirea Liei Olguţa Vasilescu la Ministerul…

Preşedintele Iohannis a respins din nou numirea Liei Olguţa Vasilescu la Ministerul Dezvoltării: Nu are pregătire și experiență în domeniu, nici instruirea și aptitudinile necesare, nici reputație neștirbită și moralitate

Preşedintele Klaus Iohannis i-a transmis, joi, o scrisoare premierului Viorica Dăncilă în care anunţă respingerea numirii Liei Olguţa Vasilescu în funcţia de viceprim-ministru, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

„Am decis să resping propunerea de numire a doamnei Lia Olguţa Vasilescu în funcţia de viceprim-ministru, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice”, se arată în scrisoare.

Şeful statului îi solicită premierului să facă o altă propunere pentru funcţia respectivă.

„În consecinţă, în conformitate cu dispoziţiile art. 85 alin. (2) din Constituţie şi ţinând seama de jurisprudenţa Curţii Constituţionale urmează să înaintaţi o altă propunere pentru funcţia de viceprim-ministru, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, care, în mod necesar, pe lângă respectarea condiţiilor prevăzute de lege, ar trebui să răspundă şi cerinţelor referitoare la pregătirea generală, pregătirea în specialitatea domeniului, experienţa în materie, instruirea şi aptitudinile pentru funcţia în domeniu, reputaţia neştirbită şi moralitatea„, a afirmat Iohannis.

Preşedintele a explicat că a respins numirea Liei Olguţa Vasilescu la Ministerul Dezvoltării deoarece nu are pregătirea necesară pentru acest domeniu.

„Analizând activitatea persoanei propuse, astfel cum rezultă aceasta din documentaţia transmisă, constat că doamna Lia Olguţa Vasilescu nu are pregătirea de specialitate necesară în niciunul dintre domeniile care fac obiectul de activitate al ministerului pentru care este propusă. De asemenea, din aceeaşi documentaţie constat că doamna Lia Olguţa Vasilescu nu are experienţa în materie necesară promovării şi gestionării politicilor publice guvernamentale la nivel naţional în domeniul complex al dezvoltării regionale şi administraţiei publice. Astfel, în calitate de primar, doamna Lia Olguţa Vasilescu nu a promovat şi nu a gestionat politici publice de nivel naţional, iar în calitate de parlamentar a desfăşurat activitate în comisii parlamentare care, prin obiectul de activitate, sunt direct legate fie de pregătirea sa profesională, respectiv domeniul culturii, artei şi mijloacelor de informare în masă, fie au legătură cu experienţa obţinută în calitate de ministru, respectiv domeniul muncii şi protecţiei sociale”, a motivat el.

Potrivit şefului statului, Vasilescu a promovat în calitate de ministru al Muncii un cadru „lipsit de transparenţă” în relaţia cu societatea civilă şi în procesul de dialog social şi a avut o serie de declaraţii „controversate”.

„Nu se poate ignora faptul că, în calitate de ministru al Muncii şi Justiţiei sociale, doamna Lia Olguţa Vasilescu a promovat un cadru lipsit de transparenţă în relaţia cu societatea civilă şi în procesul de dialog social, fără consultarea actorilor implicaţi. Or, realizarea şi asigurarea unui dialog autentic, prin implicarea partenerilor din administraţia publică, mediul academic şi societatea civilă, alături de pregătirea şi experienţa profesională sunt esenţiale pentru exercitarea acestei funcţii de demnitate publică. La conturarea acestui profil se adaugă declaraţiile controversate, atacurile la persoană virulente, limbajul folosit în comunicările publice, presiunile asupra justiţiei, reţinute inclusiv de către Consiliul Superior al Magistraturii, toate acestea fiind aspecte care vin în contradicţie cu cerinţele de responsabilitate pe care le implică deţinerea unei funcţii de înaltă demnitate publică, precum cea de viceprim-ministru, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice„, a evidenţiat preşedintele Iohannis.

El a menţionat că, după vacantarea funcţiei de viceprim-ministru, ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, ca urmare a demisiei lui Paul Stănescu, propunerile înaintate succesiv nu au fost însoţite de înscrisurile din care să rezulte îndeplinirea condiţiilor prevăzute de lege, precizând că aceste aspecte i-au fost comunicate premierului prin două adrese.

Şeful statului a adăugat că propunerea de numire în această funcţie a Liei Olguţa Vasilescu înaintată pe 21 ianuarie a fost însoţită de documentaţia completă, în conformitate cu dispoziţiile Legii 90/2001 privind organizarea şi funcţionarea Guvernului României şi a ministerelor.

Klaus Iohannis a amintit în scrisoare că, potrivit dispoziţiilor art. 1 alin. (2) din Hotărârea Guvernului nr. 51/2018, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice este „autoritatea pentru: dezvoltare regională, coeziune şi dezvoltare teritorială, cooperare transfrontalieră, transnaţională şi interregională, disciplina în construcţii, amenajarea teritoriului, urbanism şi arhitectură, amenajarea spaţiului maritim, mobilitate urbană, locuire, locuinţe, clădiri de locuit, reabilitarea termică a clădirilor, gestiune şi dezvoltare imobiliar-edilitară, lucrări publice, construcţii, descentralizare, reformă şi reorganizare administrativ-teritorială, fiscalitate şi finanţe publice locale, dezvoltarea serviciilor comunitare de utilităţi publice, ajutor de stat aprobat de autorităţile administraţiei publice locale, parcuri industriale, programarea, coordonarea, monitorizarea şi controlul utilizării asistenţei financiare nerambursabile acordate României de către Uniunea Europeană pentru programele din domeniile sale de activitate”.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

44 comentarii

 1. bun asa, turbeaza madama.

  • A cam facut-o praf Iohannis. Bine, el e presedinte, nu poate sa spuna „tampita asta e praf”, dar e praf la toate capitolele.

 2. Nu e mai copii din nou, numai psd-istii isi inchipuie ca pot face acelasi lucru de mai multe ori si sa aiba rezultate diferite (pentru ca au un intelect … deosebit), e mentinerea respingerii initiale.

 3. Acum trebuie să-și găsească altă sinecură să-și poată plăti palatul achiziționat, peremista/pesedistă.
  Deci dacă Iohannis vrea, se poate. 🙂

 4. Ce ghinion pe biata volguța Ea care se pricepe la toate.
  Când s-o întoarce vasilica de pe unde s-o fi dus la cumpărărturi, o să trebuiască să apeleze tot la volguța pentru traducere. Că ea nici limba română nu pricepe, ce să mai vorbim de ce scrie neamțul ăsta de la președinție. După aia, să vezi ce o să se infoaie ea la Johannis, mai ceva ca pavianul cu mantie. Păi cum își permite s-o lase pe biata vivandieră pe drumuri, tocmai acu când se însoară și ea cu tanti mandea și au și rate de plătit la clanțele alea de haur?

 5. danteeeeeo!!!
  plangi aici ca nu e olgutza ministra :DDDDD
  bwahahahah

 6. Exclusivitate DanTeo: refuzul Presedintelui a fost transmis în cântec si în limba germana. Pros(i)t!

  • Dragut cantecel, totusi, ia-o si pe tiza mea de mai sus, si carati-va amandoi de pe G4, postaci amabili si gretosi!

 7. ”-Claudiu, te rog sa sari si sa-mi aperi reputatia, arunca-i manusa lui Klaus…!
  – Dar de ce sa-i arunc fa, bunatate de manusa de doar doua saptamani ciordita de la Stefanel, mai bine-i arunc un ciorap flausat gaurit, si asa s-a suparat Livache cand m-a vazut incaltat cu el, zicand ca are exclusivitate….!?
  – Claudiu, daca ma iubesti da-i cu…feru’ , nu mai suport atata umilinta…!”

 8. trolling nivel : GodLike. loolll

 9. Vasileasca nu are pregătirea generală necesară, adică cei șapte ani de acasă.

 10. Da, vasileasca nu ajunge si pace la ministerul dezvoltarii, plus vice-premier, sa stea si-n cap! Faza e ca acest minister e o struto-camila sinistra, cand te uiti cate ar trebui sa faca, se vede cu ochiul liber ca el are o cu totul alta intrebuintare, adica pusculita de partid. Cum n-au avut acolo ministrul dorit de cateva luni, psd-draknea i-a mutat puterea, adica banetul spre celebra si omnipotenta Comisie de Prognoza, ce-o mai fi si aia, si de ce are atata banet sub mana, iar, o necunoscuta, la prima vedere. La a doua vedere, devine clar ce e ea, noua pusculita, daca ministerul dezvoltarii a cam fost fentat de Iohannis pana acum. In scrisoare nu e vorba si de draghici, doar de vasileasca.

  • Ai sesizat foarte bine miscarea!
   MDRAP este un minister foarte….important. Intr-un an de functionare (2016), Dancu, ministrul PSD din guvernul Ciolos, a reusit sa scrie o carte! Atat!

  • „@Gigel..?! Mămică, îmi amintesc că te-am trimis la produs, vrei să-l lași pe tac-tu nemâncat ca să-l doboare oamenii cinstiți și bine hrăniți…?! Dă urechea-n coa’ să ți-o răsucesc…”

 11. Oare se mai mărită Manda cu o femeie cu reputație știrbită și fără moralitate?

 12. Vasileasca ca Vasileasca dar ce ne facem cu restul ministrilor si submininistrilor, ei cat de competenti sunt??? Prin tot ceea ce fac nu dau dovada decat de contrariu, INCOMPETENTA.
  Cu cateva mici exceptii poate, toti sunt la pamant si habar nu au cu ce se mananca functaia pe cae o detin…
  GUVERN DE INCOMPETENTI!
  Cum scapam de ei???

  • La buget e groasa, daca nu le trece in parlament, adio guvern! Probabil asta si vor, sa deconteze si sa rezolve altii nenorocirile pe care le fac ei de 2 ani.

  • Posibil, apoi să pună tunurile pe cei care ar prelua, prin latrine, că uite ce fac ăștia, că noi am vrut etc. Și totuși, …nu mai ține vrăjeala asta! Până și votanții lor ăia împuținați au înțeles niște lucruri.

 13. S-o numeasca pe Olguta la Amsterdam…. Am auzit ca au un cartier „elegant”… „La Felinaru’ rosu!”

 14. Olgutza, dragutza, c-am inteles ca-i frumoasa si nefardata, cred ca o va lua razna.
  Se va imbolnavi de cap si va da vina pe Iohanis pentru asta.

 15. Prin motivarea respingerii, Presedintele i-a pus oglinda in fata Olgutei. Citind motivarea, cred ca nu se putea face o descriere mai exacta a „calitatilor ” Olgutei Vasilescu, este aproape ca o fotografie.

 16. Valeu ce idiot si Manda asta, sa se insoare cu o femeie isterica aflata si in pragul menopauzei. Sa vedeti ce o asa-i faca asta cind or apuca-o pandaliile, isi va pune funia de gat nenea Manda securiciul!

 17. Presedintele a avut aceasta atitudine inca de la inceput; a vorbit de competenta in administratia publica.
  Bineinteles ca psd doreste la Min Dezvoltarii, care detine cel mai mare buget, un om compromis, cu ajutorul caruia sa scurga banii acolo unde trebuie.
  Ma intreb de ce psd insista cu habarnista asta de olguta, n-au alti oameni sau vor sa-l sicaneze pe Presedinte, sa-i ceara demiterea ?

  Bravo, Domnule Presedinte !!!!!!!!!!!!!!

 18. s-a terminat lista de pupincuristi/slugi ai hamsterului? nu mai gasesc macar un om care sa fie in sistemul de transporturi si sa fie obedient, pres in fata prea-iubitorului de maldive ? sau e musai olguta sa fie ministreasa ca altfel nu se invart rotile masinilor?

  situatia asta arata cat de praf si neclare sunt legile din tara asta

 19. Excelent!!!! Bravo IOHANNIS.
  MAma voastra de banditi regateni, ne-calarit destul.Ati distrus tara asta cu clanurile voastre de oltene securisti.

  • Nu mi-e rusine nici cu banditii din Ardeal!

  • @ vasile (roaita)

   Bai, anti -ROMANULE, ce facu grupul de la CLIUUUJ pt ROMANIA ? Boc ?!

   Ia citeste tu aici despre ministrii din Givernul Dancila 1:

   „8 ministri din Ardeal în Guvernul Viorica Dăncilă”

   Guvernul PSD-ALDE condus de Viorica Dăncilă va avea o reprezentare echilibrată a regiunilor istorice ale României. Astfel, în Cabinetul care va fi prezentat luni, 29 ianuarie în faţa Parlamentului se regăsesc nu mai puţin de opt ministri din Transilvania.

   Pintea Sorina din Maramureş – Ministerul Sănătăţii
   Mihai Fifor din Arad – Ministerul Apărării Naţionale
   Anton Anton din Timiş – Ministerul Energiei
   Ioan Deneş din Bistriţa – Ministerul Apelor şi Pădurilor
   Nicolae Burnete din Cluj – Ministerul Cercetării şi Inovării
   Ioana Bran din Satu Mare – Ministerul Tineretului şi Sportului
   Bogdan Trif din Sibiu – Ministerul Turismului
   Natalia Intotero din Hunedoara – Ministerul pentru Românii de Pretutindeni

   Grupurile parlamentare ale PSD, dar şi cele ale ALDE, se vor reuni duminică, la Palatul Parlamentului, în perspectiva votului care urmează a fi dat luni asupra componenţei Guvernului şi programului de guvernare.

   Miniştrii vor fi audiaţi în Comisii luni, 29 ianuarie şi apoi decretele de înveştire vor fi sau nu semnate de preşedintele Klaus Iohannis.

   http://www.emaramures.ro/8-ministri-din-ardeal-guvernul-viorica-dancila/

 20. klauSS iohannis din functiile de profesor , inspector si primar era supercalificat pentru functia de presedinte .
  Se dovedeste ca legile sunt praf , sa lasi la bunul plac al unei persoane numirea unor ministri i .

  • Klaus Iohannis a fost ALES, intelegi, diferenta? Prin vot popular.
   Nu numit! Cand numesti pe cineva garantezi pentru ce face el in postul pe care il numesti.
   Si daca-i pe ales, ai vostri au ales ca sa-i reprezinte, chiar puscariasi, prin vot popular … asa ca n-ai de ce sa te plangi ca nu vi se respecta alegerile.

 21. Fai, zdreanta postaca psd-ista (sa ma scuze asistenta dar nu pot sa zic altfel), vezi ca tu mananci din banii nostri ca fratii tai psd-istii sunt la putere nu USR-ul. Vezi ca tu mananci din asistenta sociala platita de buzunarele noastre. Mars si fa-te util(a) societatii, munceste dracului cinstit pentru burdihanul pe care il umpli.

  • ma scuzati pentru comentariul anterior, era raswpuns pentru o zdreanta care se prezenta gabriela constantinescu (psd-istii tot psd-isti, pana si pseudonimul il fura de la altii). Nu stiu de ce dar nu-i mai vad comentariul pe aici…

  • La noi nu trebuie sa te scuzi.

 22. @Gabriela Constantinescu:
  Pai strategia asta, „parjoleste si fugi”, o aplica din 4 in 4 ani doar ca de data asta sunt muuult prea agresivi si mult prea fara perdea!!!
  Fac totul praf ca mai apoi la alegeri: – daca pierd vor urla din toti bojocii ca uite ce fac astia, n-ati votat pzd si va taie/ va ia/ va ….. noi v-am dat cutare/ noi v-am crescut cutare/ numai lapte si miere cat am fost noi la guvernare!
  -daca vor castiga (asta NU SE VA MAI INTAMPLA, CU SIGURANTA!!!), dracu sa-i ia daca vor stii pe unde sa scoata camasa fara distruga tara si mai rau si s-o arunce in bratele fmi si mai rau la ursu ala mare si rau din est…. DOAMNE FERESTE!!!
  TREZESTE-TE NATIUNE SI LUPTA IMPOTRIVA ACESTOR TRADATORI LACOMI!!!

 23. Acum Olguta va avea timp berechet sa presteze si o munca utila pentru societate, de pilda sa fie profesor la o scoala din Craiova unde sa-i invete pe copii engleza sau franceza, limbile pe care ne-a demonstrat in public ca le „stapaneste” atat de bine. Ar fi minunat, nu-i asa? Si ar primi salariu de profesor, ca doar se lauda ca chiar ea a marit salariile profesorilor. Va putea beneficia astfel de propriile sale faceri de bine, va vedea pe pielea ei cat de bine este. Gata cu sinecurile!

 24. Nu stiu exact de cate ori a respins-o deja pe doamna LOV, trei sau patru ori.
  Este pe cale sa depaseasca recordul lui Duckadam, corect?
  Bravo!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.