G4Media.ro

Preşedintele Iohannis a promulgat Legea care instituie Ziua Sportului Românesc în prima…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Preşedintele Iohannis a promulgat Legea care instituie Ziua Sportului Românesc în prima duminică din luna iunie

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, luni, Legea privind instituirea Zilei Sportului Românesc în prima duminică din luna iunie, relatează News.ro.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul pentru promulgarea Legii privind instituirea „Zilei Sportului Românesc” în prima duminică din luna iunie.

Potrivit legii, se instituie „Ziua sportului românesc” în prima zi de duminică din luna iunie.

Ministerul Sportului, Muzeul Sportului şi direcţiile judeţene de sport, respectiv Direcţia pentru Sport a Municipiului Bucureşti, în colaborare cu autorităţile administraţiei publice locale, organizează anual, de „Ziua sportului românesc”, în fiecare reşedinţă de judeţ şi în municipiul Bucureşti, programe şi manifestări publice.

Programele şi manifestările publice promovează sportul de masă, sportul de performanţă, sportul pentru persoanele cu dizabilităţi, beneficiile unui stil de viaţă activ şi sănătos, realizările internaţionale ale României pe plan sportiv şi sportivii care au avut un aport semnificativ în acestea.

Finanţarea evenimentelor dedicate „Zilei sportului românesc” se face de către Ministerul Sportului din bugetul de stat, în limita fondurilor disponibile prevăzute în acest sens.

Autorităţile administraţiei publice locale sprijină material sau logistic organizarea şi desfăşurarea programelor şi manifestărilor publice, în limita fondurilor disponibile prevăzute în acest sens.

Autorităţile administraţiei publice locale pun la dispoziţie, cu titlu gratuit, bazele sportive aflate în administrare sau în folosinţă gratuită, cu ocazia desfăşurării evenimentelor dedicate „Zilei sportului românesc”, mai prevede legea.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

2 comentarii

  1. Si am dat declaratie de pe pârtia de schi din Austria ca fiecare zi cand ar trebui să fiu la stâna sa lucrez să fie „ziuă prezidentiala de schi”.
    Nu știu ce tot vorbesc oile mele ca eu nu am asteptat la poartă la Șenghen. Am așteptat mai putin decât au facut hoții pușcărie in Românika. Adică zero.

  2. Da, e foarte harnic Tandala, e de neoprit, a rezolvat economia, justitia, educatia, securitatea, intrarea in Schengen, si ramasese sportul de masa fara o zi nationala.

    Sa-l opreasca careva pe Tandala, nu stiu unde vom ajunge cu atata harnicie din partea lui!