G4Media.ro

Președintele Iohannis a înființat un grup de lucru pentru combaterea schimbărilor climatice.…

Foto: Presidency.ro

Președintele Iohannis a înființat un grup de lucru pentru combaterea schimbărilor climatice. Ecologia, temă principală a Cotroceniului în 2021

Președintele Klaus Iohannis a decis să înființeze în Administrația Prezidențială un grup de lucru pe tema „Combaterea schimbărilor climatice: o abordare integrată”, potrivit unui comunicat al instituției.

Iohannis s-a remarcat în 2021, anul marcat de cel mai dur val al pandemiei de Covid, prin ieșiri publice repetate pe teme de ecologie: vizita la Parcul Natural Comana, participarea la o acțiune de împădurire la Dăbuleni, participarea la Ziua Bicicletei.

Grupul de lucru va reuni experți, membri ai comunității academice din țară și din străinătate, reprezentanți ai instituțiilor publice, ai ONG-urilor, ai mediului financiar și economic, potrivit comunicatului citat.

Primul obiectiv al grupului de lucru înființat de Iohannis este identificarea unei serii de priorități cheie pentru România în combaterea schimbărilor climatice, pe termen mediu și lung, transmite Administrația Prezidențială.

Rezultatele consultărilor din grupul de lucru vor fi prezentate publicului și transmise Guvernului pentru a contribui la fundamentarea strategiilor și planurilor naționale privind schimbările climatice, care trebuie finalizate de Guvern în perioada 2022-2023. (sursa foto: Presidency.ro)

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

53 comentarii

  1. Pai educatia a rezolvat-o. Urmeaza asta, cu clima, cu alea.

    • DE TUNURI SE OCUPA SECURICII MASONI.

    • Nici RO, nici Malta nu pot combate schimbările climatice.
      Urgența e Infrastructura Intelectuală: de comparat la digitalizare Biblioteca Națională cu Gallica a Franței, iar la funcții îndeplinite, Muzeul de Artă Conemporană din Casa Parlamentarilor cu MuseumsQuartier Wien!
      N-avem nici TVR Didactic, cu amplă bază de date, măcar pentru educația în pandemie, dacă nu și pentru Diasporă.

    • In primul mandat a implementat cu succes programul -Romania lucrului bine facut- , in actualul mandat este in implementare accelerata programul-Romania educata- , asa ca va rog sa nu mai fiti carcotasi , minunatul presedinte Iohannis pe care unii l-ati votat , a adus cornucopia (80 miliarde euro) in colonia Romanica , bietul presedinte nu se poate odihni de grija cetatenilor ,si unii dintre dumneavoastra il criticati , sa stiti ca nu este frumos .

    • E cu bătaie lunga asta. Câte conferințe, simpozioane și convenții despre schimbările climatice se fac în lume intr-un singur an? Exact, fără număr. O s-o țină într-o continuă vâjâială ficusul. Numai ce si-a mărit bugetul administrației prezidențiale. Se leagă, nu?

    • tot ceea ce inseamna verde, digital, chestii d’astea. sa fie ca e trendy

    • De unde ați dedus că președintele e cel care se ocupă de tot? Ați rămas cu gândirea de pe vremuri.

  2. Va produce ceva de genul Romania Educata?

    • Vezi-ți de treabă! Va produce salarii grase la comisii și „controlori” încă o „meserie” după aia de”auditor energetic” și o taxă în plus pentru tine .Eurosocialism 100% să te tot bucuri de binefacerile UE de care se feresc alții.

    • Pai ce, nu a reusit? Urmand exemplul personal al presedintelui, rominia cu r mic a invatat sa fure, sa minta si sa se prefaca mai bine decat oricand in istoria ei.

      lasa ca vine AUR si o sa le iasa pe nas :)))))

    • Lasă că n-o sa vină, degeaba va bucurați.

  3. Numai minciuni, nimic funcţional, asta e marca lui Iihannis şi a PNL=PSD. „România Educată” e inutil, la fel va fi şi acest program.

    • Iohannis un ordinar pe care l-am votat de 2x…
      Toate se platesc Tov. Iohannis ! Sa nu uiti asta secatura ! Tov. Iohannis, esti bestia care i-a readus la putere pe rusofilii PSD si slugile lor !
      Romania Educata ? Cand facultatile gem de fiiiii siii fiiiicele profesorilor ?
      Tov. Iohannis esti UN GUNOI SA NU UITI TOV. GRIVKO !

    • Un tradator. Sper sa dispara cat mai repede din peisaj.

    • @… gunoi: Pai unul ca tine nu poate fi educat. Ii tot dai cu propaganda neomarxista si ne propui sa ii votam pe unii care nu au facut nimic altceva in viata decat sa dea din gura. L-au pus bine pe ciolos in frunte, ca sa ne amintim de la gaurile din obrazul nimicului ca avem de-a face cu niste gaunosi!

  4. Țara arde și moșul se cheaptănă!

  5. Du-te ba dreacu si plimba-te ca mai ai tari de vazut pana iti termini mandatul.

    • Dar și propagandiștii anti occidentali simt nevoia. Tot e bine că îi anulează pe naționaliști, așa se reduc reciproc.

  6. Devine ridicol. Mai ridicol!

  7. Şi cine va rezolva schimbările climatice? Superman? La toate capitolele am ajuns un stat eşuat, dar ne preocupă schimbările climatice între două schiuri şi un golf…

  8. Este un om deosebit! Exceptional proiect!

  9. A înființat un grup.
    Wow
    Lumea este salvată.

  10. E fooarte bine.
    Sa il puna in aceeasi camera cu grupul de lucru pentru Romania educata, ca sa mai economiseasca spatiu. Apropo de spatiu: pe cand grupul pentru accelerarea colonizarii spatiului cosmic?

    • No amu sa ne gandim ca cucpendula parazitul a rezolvat toate lucrurile, a rezolvat PAS CU PAS ROmania lucrului bine facut, Romania educata si amu tre sa ne apucam de mediu, adica sa merem sa ne facem ca plantam o padure la Dabuleni care de fapt nu exista, ne dam cu bicileta, etc…io zic mai bine sa stăie mutu acasa si sa o imbumbe pe „sotia mea” ca e mai sanatos, pastele mamii lui de parazit

  11. Pai, e simplu. Schimbarile climatice duc la aparitia multor tornade care vor face praf terenurile de golf. Trebuie sa faca ceva legat de asta.

  12. Mai bine se ocupa de schimbarile climatice din casele românilor, in care se produce o nouă glaciațiune. Oricum, e bine ca se vede ca e in grup cu leftiștii și are exact atata minte cât ei.

  13. WOW!!!
    Alt fel de „Romania educata”…esec garantat de-acum…ce-i lipsea chelului?!!
    Lasa-ne, dle Haos, ai „rezolvat” toate problemele profunde si grave ale majoritatii romanilor si acum ai ajuns evident la preocupari simandicoase marca higj life-ul european: ecologia!
    Pacat ca nu poti candida a 3-a oara: te-ar trimite romanii la plimbare prin padure!!!

  14. restul sunt rezolvate. curand cand o sa i dai o basina risti sa vina verzii dupa tine

  15. Pai se ocupa si el cu ce se ocupa si usereii.
    Cine nu stie cu ce se ocupa si pentru ce militeaza, sa citeasca. Recomand G4.

    • Se pare ca USR a fost mare ghimpe in coasta tuturor, daca si acum grija voastra tot USR e.
      Si la 20% si la 15% si la 10% grija celorlalte partide e sa darame USR-ul. Daca oamenii ar fi educati in tara asta ar vota non stop USR, doar pentru ca e certificat de celelalte partide.
      Daca USL si latrinele te ataca, inseamna ca esti persoana potrivita si faci ce trebuie.
      Din pacate is prea putini oameni care sa isi foloseasca mintea in aceasta tarisoara.

    • @Brukan: daca tu ai fi educat, inteligent si cinstit, ai vedea ca usr sunt niste persoane de carton, iar multi dintre ei au legaturi cu fosta sekhooritate comunista.
      Ia-l pe vlad voiculescu de exemplu: un nimic, educat pe banii unor smeckeri care i-au organizat tabara aia plus un PR serios. Scopul? Sa sifoneze banii Sanatatii catre unchiu’ Nic si alti smeckeri din industria farmaceutica.

    • Pai uite cum imi folosesc eu mintea.

      Cand vreau sa-mi raspunzi tu, ii critic pe useristi si in felul asta dau si eu impresia ca dezbat cu cineva pe subiect, stii?

      Ca asa e acum, societatea civila trebuie sa se implice, scrie in „Despre globalizare”, de George Soros.

      Cand vreau sa „dezbat” cu Barbu, critic partidul aur. Tot asa de impresie, sa se vada ca e mare dezbatere pe subiect.

      Ti-am dat de lucru, Sparki? Cateodata, Barbu ii raspunde lui Sparki in locul meu, in functie de caz, dar vad ca esti mai activ ca el.

  16. Fara apa calda si caldura.

  17. s-a micsorat sezonul de schi? lasa ca e mai lung ala de golf

  18. veorica de la bnr este in grup?:))

  19. Careva să-i spună climei că va fi trădată exact când lucrurile vor părea a merge într-o direcție bună.

  20. E o problea stringenta mondiala, dar cu siguranta ca la noi s-a infiintat acest grup pentru a toca frunza la caini si pentru a mai goli visteria prea plina de bani.
    Nu trebuie vreun grup de lucru la noi, ca ne dicteaza altii ce sa facem.
    Noi trebuie doar sa punem la munca trantorii corupti care lucreaza la stat si sa reducem poluarea.

    • Stringenta, stringenta! Vine cataclismul in curand. Cam pe la sfarsitul lunii, odata cu facturile la gaz si energie nucleara.

  21. Praf în ochii proștilor.
    Un grup de lucru care să reducă prețurile la gaze și curent, să vadă ce fac oamenii de la Alro și Azochim, de la fermele mari de pui și porci care se închid datorită scumpirilor? Aloooooooo! Domnu Ficus! Trezirea bre…

  22. Bravo tovarase Iohannis, urmati „trendul” impus de birocratii aia din Bruxelles? Cum asa? Poate vreti sa construiti mai multe mini reactoare cu SUA, ca sa se oftice Ursula. Asa mai merge!

  23. A mai infiintat Iohahahahannis o „comitie” de taiat coada la caini! Sau la ficus!!! Oricum este pe nicaieri. Doar asa mai scrie si presa de el….. Ala de la „groapa” nu se mai intoarce! In cazul lui, il mai plimba 3 ani pe strazi! Sau pe la golf! Sau ski!

  24. Sa iesim cu totii la plantat de ficusi in semn de multumire si respect pentru domnul Presedinte! 😂

  25. Ca sa o luam pas cu pas… primul pas ar fi sa stopati taierea padurilor! In toata lumea asta „luptam” impotriva schimbarilor climatice, dar taiem copacii intr-o veselie.
    Eu as merge pe minireactoarele nucleare. In stadiul tehnologic actual, turbinele eoliene si fotocelulele sunt niste minciuni daca iei in considerare „carbon footprint” pentru producerea lor si pentru scoaterea lor din uz. Plus ca nu avem o solutie eficienta de stocare a energiei, iar producerea bateriilor cu lithiu este extrem de poluanta.

  26. Ca sa inteleaga si usekhooricii: asta e cu bataie lunga, o sa avem in lumea asta un nou expert care ne va educa prin conferinte, filme, simpozioane, etc. Ideea nu e originala. Va mai amintiti de Al Gore? A scos banuti frumosi din chestia asta!
    Altfel, omul nu are cine stie ce atributii ca Presedinte. Lucreaza cu materialul clientului. I-ati votat pesedeu’, usereu’ si haur, va da si el rezultate pe baza materialului pe care i l-ati pus la dispozitie!
    Lozincile alea cu plavani, ficusi si dulapuri denota o mare saracie mentala a celor care le folositi!

  27. Care ecologie?? Daca avea vreo notiune de ecologie, infiinta un grup pentru combaterea declinului biodiversitatii, pentru ca acesta reprezinta o problema de mediu mai grava decat schimbarile climatice.

  28. Herr Johannis si lui, cascadorii rasului…O sa iasa un fâs la fel de mare ce cel cu România educata. O sa cumpere de la buget biciclete eletrice foarte scumpe, câteva ture prin Herăstrău, herr Johannis care ne invita la plimbare și cam atât.

  29. Ce impact si ce incumba aceasta comisie romanilor sparanghelisti ?

    Vom rupe sparanghelul din pamant cu mai multa blandete? Cu mana dreapta sau cu mana stanga? Vom locui la comun fara apa calda, fara caldura, fara curent electric? Vom manca gandaci si vom fi fericiti ca nu detinem nimic?

  30. fiecare cu neamuri, obligatii…

  31. Mai bine se apuca de crosetat sau de pictat. Ar fi fost ceva real, util si cu oarece finalitate. Macar n-ar fi fost un alt simulacru de treaba.

  32. programul Rrumania educata s,a terminat ….au aparaut pe strazi turme de valahi educati , iar cocalarii educati se bat in draci pe autastrazile din romanistan … realitate ca nici la basca nu-l doare pe Sas de iobagii rrumani …

  33. programul Rrumania educata s,a terminat ….au aparaut pe strazi turme de valahi educati , iar cocalarii educati se bat in draci pe autastrazile din romanistan … realitate ca nici la basca nu-l doare pe Sas de iobagii rrumani …