G4Media.ro

Președintele Germaniei explică de ce nu vede posibilă în prezent o încetare…

Sursa foto: Facebook / Frank-Walter Steinmeier

Președintele Germaniei explică de ce nu vede posibilă în prezent o încetare a focului în Ucraina: Ar perpetua nedreptatea

Președintele german Frank-Walter Steinmeier a declarat că introducerea în prezent a unui armistițiu în Ucraina ar fi nedreaptă și i-a criticat pe acei politicieni care cer ca Kievul și Moscova să se așeze la masa negocierilor, transmite BBC.

Potrivit acestuia, dacă acum se introduce o încetare a focului, aceasta nu va face decât „să perpetueze nedreptatea care a fost deja creată”.

„Toate sfaturile de a stabili acum o încetare a focului sunt, desigur, frivole. Acest lucru ar însemna că Rusia păstrează teritoriul ocupat, ceea ce înseamnă că va fi aprobată încălcarea frontierelor, nerespectarea dreptului internațional și furtul de teritorii. Acesta nu poate fi scopul unei încetări a focului”, a afirmat Frank-Walter Steinmeier.

Într-un interviu acordat Deutsche Welle, acesta a mai spus că Germania nu vede încă ce fel de garanții de securitate ar putea fi create pentru Ucraina.

Potrivit acestuia, sfârșitul războiului și formularea garanțiilor de securitate sunt lucruri legate. Și dacă nu este clar acum cum se va încheia războiul, atunci este prea devreme să vorbim despre garanții de securitate.

Steinmeier a comentat, de asemenea, criticile la adresa guvernului german în legătură cu obiecția de a furniza Ucrainei tancuri, pe care Kievul le solicită încă de la începutul războiului.

Potrivit acestuia, Germania a ales să ajute cu apărarea aeriană, deoarece ea este cea care ajută la protejarea orașelor ucrainene de rachete și drone. Steinmeier a declarat că 60-70% din raidurile aeriene rusești sunt respinse cu succes de armata ucraineană, în parte datorită sprijinului militar german.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

9 comentarii

 1. Bravos, deci nemții sunt capabili sa învețe.
  Acum trebuie doar ca Steinmeier sa-i explice si lui Scholz si lui Macron.

 2. Sā înțeleg că e normal să mai moară câteva sute de mii de ucrainieni…..finalul oricum e același…nedreptatea de care vorbește poate va fi și mai mare după ce aduc toți cei 300mii pe front + alte arme. Escaladarea va duce la folosirea unor arme mult.mai devastatoare – infrastructura praf. Cineva parcă a stabilit împärțirea pe bucăți.

 3. @zen – Deci care e soluția ta ca sa nu mai moara oameni? Sa cedeze teritorii sau cum?

  • Istoria asta…Cu toții sunt conștienți că ucrainienii nu au nici o șansă să recupereze Crimeea și cele 2 provincii, „scuza” invaziei…pot doar încerca cu o baie de sânge, fără rezultat palpabil …încercați să gândiți la.rece: înarmarea ucrainienilor nu are drept scop real victoria lor (iluzorie), ci consumarea arsenalului rusesc convențional (că trupe au tot de unde lua semestrial). Un rāzboi total convențional cu Rusia, va lăsa Ucraina schilodită decenii, demografic și ca infrastructură. Aceasta a fost și declarația Pentagonului – slăbirea militară a Rusiei pt a nu mai ataca 100 de ani pe alți vecini. Rip Ucraina…din păcate.

  • @Zen – Reciteste ce ai scis aici postacule, vezi ca ai mintea plina de elucubratiile pe care ti le indeasa seful postacilor rusi… Lucrurile sunt putin diferite din partea asta a noastra, apropo, partea cu libertati si democratii veritabile.

 4. Multa „inteligenta” si disperare la asta, pai deja lucrurile merg clar la vale pt. Ukr si aliati, ce asteapta, minunea de la Maglavit?

 5. & A zis că- i sunt necesare resurse de la ruși să să rezolve alții chestiunea drepturilor ucrainienilor și prin bătălii duse de ucrainieni, ?

 6. & Sfaturi de la troglodiți despre Don_băs , ?