G4Media.ro

Preşedintele Georgiei a fost în Portul Constanţa/ Discuții despre construirea unui cablu…

sursa foto: Facebook/ Portul Constanța

Preşedintele Georgiei a fost în Portul Constanţa/ Discuții despre construirea unui cablu electric între România, Georgia şi Azerbaidjan și o linie de feribot

Preşedintele Georgiei, Salome Zourabichvili, a făcut, miercuri, o vizită în Portul Constanţa, iar în cadrul discuţiilor pe care le-a purtat cu oficiali din statul român a fost stabilită ca prioritate construirea unui cablu electric între România, Georgia şi Azerbaidjan. De asemenea, este posibilă şi realizarea unei linii de feribot între cele două ţări.

Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime Constanţa (CN AMPC) a transmis, printr-un comunicat de presă, că preşedintele Georgiei, Salome Zourabichvili, a fost prezent, miercuri, în Portul Constanţa, cu ocazia vizitei oficiale pe care o efectuează în ţara noastră la invitaţia preşedintelui României.

După o scurtă întâlnire cu oficialităţile locale preşedintele Georgiei a vizitat Portul Constanţa la bordul navei Anghel Saligny.

“Vizita în Portul Constanţa vine în contextul discuţiilor purtate, la Cotroceni, cu Preşedintele României, Klaus Iohannis, care au vizat modalităţile concrete de creştere a conectivităţii între România şi Georgia, cu valorificarea potenţialului de tranzit între Europa şi Asia al celor două ţări, în planul transporturilor, energiei şi contactelor interumane. A fost stabilită ca prioritate construirea unui cablu electric între România, Georgia şi Azerbaidjan, în cadrul <<Coridorului verde de electricitate>>, care să conecteze regiunea Mării Caspice cu cea a Mării Negre şi cu spaţiul Uniunii Europene. Acesta ar urma să fie dublat de un cablu submarin de fibră optică România-Georgia pentru dezvoltarea conectivităţii digitale între Uniunea Europeană, Georgia şi, mai departe, către Asia Centrală”, a transmis Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime Constanţa.

Sursa citată a precizat că România şi Georgia lucrează împreună pentru operaţionalizarea Coridorului de transport de mărfuri Marea Neagră-Marea Caspică, discutându-se şi despre stabilirea unei linii de feribot regulate la Marea Neagră, care să lege cele două ţări.

Vizita Preşedintelui Salome Zourabichvili are loc în context aniversar, anul acesta România şi Georgia marcând 30 de ani de la restabilirea relaţiilor diplomatice, ocazie cu care s-a semnat, la Bucureşti, declaraţia comună privind stabilirea unui Parteneriat Strategic între România şi Georgia.

sursa: News.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Greu de construit ceva cu RO politică nărăvită la șpăgi.

  2. Cum pana mea reusesc valahi sa pacaleasca tarile din caucaz sa faca afaceri cu ei ..spagarii de valahi iar trag o teapa de zeci de milioane ..

  3. Salome Zourabichvili este o doamnă care a fost aleasă Președinte al Georgiei. Poate ca nu trebuie să trecem la feminin denumirea acestei funcții și să o numim „Președintă”. Dar ar fi mai corect să scriem că Salome Zourabichvili a fost „prezentă” (nu „prezent”) în Portul Constanța. Trebuie să ne obișnuim cu faptul că sunt tot mai multe femei care ocupă funcții de conducere.