G4Media.ro

Preşedintele francez Emmanuel Macron merge la începutul lui aprilie în China pentru…

Sursa foto: European Council

Preşedintele francez Emmanuel Macron merge la începutul lui aprilie în China pentru a ”coopera” cu Xi Jinping ”în vederea unei reveniri a păcii” în Ucraina

Preşedintele francez Emmanuel Macron urmează să profite de vizita sa de stat în China, prevăzută în perioada 5-8 aprilie, pentru a ”coopera” împreună cu omologul său chinez Xi Jinping ”în vederea unei reveniri a păcii” în Ucraina, potrivit Palatului Élysée, relatează AFP, citată de News.ro.

Emmanuel Macron va efectua vizite la Beijing şi Canton, a anunţat vineri preşedinţia franceză, dând asigurări că şeful statului francez este ”ataşat menţinerii unui dialog constant şi exigent cu China”.

Această vizită, la începutul lui aprilie, a fost anunţată la sfârşitul lui februarie de către preşedintele francez, însă datele şi oraşele vizitate nu fuseseră dezvăluite.

”Preşedinţii francez şi chinez vor purta discuţii aprofundate despre Războiul din Ucraina, pentru a coopera în vederea unei reveniri a păcii, cu respectarea dreptului internaţional, mai ales privind suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei”, anunţă Palatul Élysée.

Xi Jinping a efectuat săptămâna aceasta o vizită în Rusia, unde şi-a afişat apăsat susţinerea faţă de preşedintele rus Vladimir Putin împotriva Occidentului.

Înaintea acestei vizite, Beijingul a încercat să se prezinte ca un mediator în conflictul ruso-ucrainean şi şi-a prezentat propriile propuneri de pace.

Franţa vrea să determine China, care nu a denunţat niciodată invazia rusă a Ucrainei, să-şi folosească influenţa asupra Moscovei pentru a-l convinge pe Vladimir Putin să se aşeze la masa negocierilor cu Kievul.

Preşedinţia franceză anunţă că discuţiile de la începutul lui aprilie ”vor viza de asemenea crizele internaţionale din Orientul Mijlociu şi Africa şi tensiunile în zona indo-pacifică”.

”Redeschiderea Chinei după pandemia (Covid-19) oferă oportunitatea relansării relaţiilor francezo-chineze pe toate planurile, în contextul în care tensiunile şi crizele internaţionale necesită mai mult ca niciodată oferirea unui orizont acestui parteneriat strategic”, subliniază preşedinţia franceză.

”Vizita are trei componente principale – problemele strategice şi crizele internţaionale, cooperarea împotriva marilor provocări internaţionale şi relaţiile economice”, precizează ea.

Emmanuel Macron a anunţat într-o conferinţă de presă, vineri, la Bruxelles, că preşedinta Comisiei Europene (CE) Ursula von der Leyen va fi prezentă ”într-o parte a programului”, în numele ”unităţii europene”, o ”condiţie prealabilă indispensabikă construirii unui parteneriat echilibrat cu China”.

”Va fi vorba despre a da un nou impuls cooperării francezo-chineze în faţa mizelor globale în care un angajament puternic al Chinei este indispensabil, având în vedere impactul dezvoltării sale asupra restului planetei”, precum modificările climatice şi biodiversitatea, anunţă Palatul Élysée.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Dar Biden ce zice?

  2. Bai esti nebun!!!!!
    Macaroana aduce pacea in Chinezia… 🤪🤪🤪…..