G4Media.ro

Președintele Federației Părinților: Noi am solicitat ca probele de competențe de la…

Președintele Federației Părinților: Noi am solicitat ca probele de competențe de la BAC 2020 să fie anulate, dar ni s-a spus că nu se poate

După ce autoritățile au stabilit că organizează examenele de Bacalaureat de anul acesta, “trebuia să vedem cum se susțin aceste probe de competențe care noi am solicitat să fie anulate”, a declarat la Realitatea Plus președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți, Iulian Cristache. Acesta a precizat că oficialii din Ministerul Educației le-au spus partenerilor de dialog social că nu se poate anula ceva ce există prin lege, deci probele orale și de competențe de la BAC 2020 vor fi susținute în continuare.

“Dacă soluția este să se susțină online, (…) atunci trebuie să vedem soluția pentru online. Ministerul Educației trebuie să pună la dispoziția tuturor copiilor tehnologia care să le dea acces, astfel încât să nu fie îngrădit dreptul la a susține acest examen”, a afirmat Cristache, la Realitatea Plus.

Reacția părinților vine după ce ministrul Educației a anunțat joi seară, 7 mai, că ia în calcul organizarea online a examenelor de competențe din cadrul Bacalaureatului.

 

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Nu mai bine nu mai dau examenele deloc? Anul asta, le dam 10 la toti, daca e coronavirus, anulam si invatatul.

 2. Pana acum ce ati pazit?
  Aceste ,,incompetente” doar toaca timp si resurse inutile.
  Dati exemple de situatii in care certificatele de competente au fost solicitate sau acceptate de cineva din 2011 de cand le-a introdus Funebriu si pana azi?
  Nu prea sunt, nu?

  • Se vede din comentariu nivelul incompetent de gandire. Certificatele respectiv arata ca stii sa utilizezi un PC mai multe decat pentru Solitaire.

 3. Pentru cei care cred ca examenul e super pe bune, am o surpriza. Ni s-a spus la o sedinta cu parintii de curand ca lucrarile se vor corecta in aceeasi scoala in care s-a dat examenul. Adica, profesorii aia care dau note mari pe nedrept si din cauza carora nu se poate face repartizarea numai pe baza mediilor de la clasa, vor corecta si tezele propriilor elevi de la examenele astea. Ia ghiciti, ce note vor da propriilor elevi? De ce se da examenul asta? Dle. Funeriu, ma auziti? Ca dumneavoastra erati, ca moare spiritul natiunii daca nu se dau examenele terminale. Asa e corect?

 4. se poate anula dar sunt introduse pe proiect european si ceio parte din minister au venitui f. mari in plus, pe proiectul asta.competentele nu arata nimic, se trece si daca elevul nu deschide calculatorul, dar sta in fata lui. sunt valabile 1 an, si nimeni pe piata muncii nu va cere si nu a cerut hartia asta. asa ca sunt pierdere de timp si bani.

 5. Oricum competentele sunt inutile…. pierdere de timp si bani .

 6. Dar nu mai bine le dati o adeverința de 12 clase si organizați „bacul” asa cum toate celelalte generati au dat, in toamna cand se organiza cea de-a doua sesiune.
  Nu va gânditi ce discriminare faceti fata de toate generații viitoare si trecute…

 7. Va jucati cu mintea si sanatatea copiilor!!!
  Păi ce examen este asta ?
  Ieri ni s a spus că totul va fi ok si azi ,copiii care stau cu bunicii sa nu se prezinte la pregătire !!!
  Adică noi,părinții, ce sa mai intelegem ?
  Dar ce inteleg copiii ăștia?
  Plexiglas,mănuși,mască, supraveghere video!
  Eu sunt doctor,dar copilul meu,în condițiile astea nu da nici un examen !!!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.