G4Media.ro

Preşedintele Curţii Constituţionale, mesaj de Ziua Justiţiei: Îmi doresc o deschidere mai…

sursa foto: CCR

Preşedintele Curţii Constituţionale, mesaj de Ziua Justiţiei: Îmi doresc o deschidere mai mare a Curţii Constituţionale în raport cu celelalte autorităţi publice şi cu reprezentanţii tuturor profesiilor juridice

Preşedintele Curţii Constituţionale, Marian Enache, afirmă, într-un mesaj de Ziua Justiţiei, că îşi doreşte „o deschidere mai mare a Curţii Constituţionale în raport cu celelalte autorităţi publice şi cu reprezentanţii tuturor profesiilor juridice.” „Justiţia vizează drepturile şi libertăţile fundamentale ale oamenilor, precum şi interesele lor legitime, care trebuie garantate printr-o justiţie dreaptă”, susţine el, conform news.ro

„Această zi a fost instituită prin Hotărârea Guvernului României nr.364 din 27 iunie 1994, pentru a marca rolul şi importanţa puterii judecătoreşti, ale partenerilor justiţiei, ale tuturor oamenilor legii în încercarea de consolidare a statului de drept, fiind şi un bun prilej pentru consolidarea relaţiilor instituţionale. La ceas aniversar, le urez mult succes tuturor profesioniştilor dreptului care contribuie, prin activităţile lor specifice, la o mai bună administrare a justiţiei”, a arătat Marian Enache, preşedintele CCR.

El a adăugat că îşi doreşşte „o deschidere mai mare” a CCR.

„În scopul creşterii calităţii actului de justiţie constituţională şi pentru o mai bună explicare a deciziilor Curţii, dar şi pentru ca instanţa noastră de contencios constituţional să cunoască mai bine preocupările din domeniul celorlalte profesii juridice, îmi doresc o deschidere mai mare a Curţii Constituţionale în raport cu celelalte autorităţi publice şi cu reprezentanţii tuturor profesiilor juridice. Justiţia vizează drepturile şi libertăţile fundamentale ale oamenilor, precum şi interesele lor legitime, care trebuie garantate printr-o justiţie dreaptă. Aşa cum se exprima un mare gânditor, judecătorul trebuie întotdeauna «să asculte politicos, să răspundă cu înţelepciune, să cântărească prudent şi să decidă imparţial»”, a arătat Enache.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

16 comentarii

 1. CCR=PSD

 2. Blablabla!

  • O adunatura de politruci pusi sa ne garanteze respectarea constitutiei . Serios?

  • ASA ESTE ! GARGARA ! CONTEAZA DOAR CE FACE ccr SI CE EFECTE ARE. IAR ccr FACE CE II ORDONA PARTIDUL SI SECURITATEA.

 3. CCR ne ține în dictatură, dictatura proștilor și a hoților, nu mai putem respira cu atâția Spiru Haret, snspa, școlile lui Oprea….

 4. Si Enache (CCR), si Corina Corbu (ICCJ), si Predoiu (Ministerul justitiei), si Iohannis, si Ciuca, si Ciolacu, si PSD, si PNL, si UDMR – toti tic@losii astia se declara mari iubitori ai unei justiţii drepte si independente, in timp ce o distrug zi de zi, ca sa poata fura cu nerus!nare si sa nu plateasca pentru asta.
  Niste nem.ernici!

 5. CeCeRe rușinea justiției!

 6. Această instituție l-a salvat pe NENOROCITUL de Băsescu , cu celebra erată , când Zegrean sluga lui Băsescu, era președinte al CCR .

 7. Sunteți depășiți de timp și vremuri .
  Adică să ajungi aici pus de PSD doar ca să înveți Dreptul.
  Să nu judeci în viața ta o găinărie un divorț dar sa ajungi pe cea mai înaltă treaptă a Justiției asta numai PSD putea să facă.
  Totul e doar o batjocură adusă Poporului.
  Adică PSD-im, PSD-im, PSD-im, PSD-im și PSD-IM …………..am scris asta de multe ori .

 8. Nu inteleg cum scarbelor astea nu le este sila sa vorbeasca.

 9. V-ati branduit bine cu Licu, nu va mai ia nimeni in serios acum ca si in povestea aia cu vine lupul la oi.

 10. Ne doare- n dos de ce crede ăsta.
  Ce dk sa- i spui copilului?
  Invata ,sa nu iei 5 la romăna de la bac pt ca o sa ajungi judecator ccr!
  Las- o dk de treba!

 11. Care justitie?aia facuta de niste fosti policieni fara scoala?aia e orice,numai justitie NU!