G4Media.ro

Președintele Comisiei juridice a Camerei Deputaților (PSD) se plânge că Parlamentul se…

Președintele Comisiei juridice a Camerei Deputaților (PSD) se plânge că Parlamentul se confruntă cu o lipsă crasă de informaţii privind evoluţia pandemiei de SARS-CoV-2

Parlamentul se confruntă cu ”o lipsă crasă de informaţii” privind evoluţia pandemiei de SARS-CoV-2, a declarat miercuri preşedintele Comisiei juridice din Camera Deputaţilor, social-democratul Nicuşor Halici, transmite Agerpres.

La finalul unei dezbateri organizate la Comisia juridică pe tema proiectului legii privind carantinarea şi izolarea, Nicuşor Halici şi-a exprimat disponiblitatea de a include în forma finală a raportului observaţiile specialiştilor, ONG-urilor, societăţii civile.

„Încercăm şi în spiritul Constituţiei, dar mai ales în spiritul civic care ne responsabilizează sau ar trebui să ne determine pe fiecare să ne identificăm misiunea sau rolul, să venim şi să corectăm sau, de ce nu, în acest caz care este atipic, nemaiîntâlnit de aproape un secol, să upgradăm legislaţia. (…) Cred că trebuie analizat foarte bine semnalele trase de specialiştii, şi internaţionali şi români, şi de evoluţiile atât la scară internaţională, dar mai ales la cea naţională cu privire la un astfel de fenomen cum este pandemia de SARS-CoV-2. Trebuie să avem responsabilitate în primul rând faţă de om”, a spus Halici.

El a precizat că are drept reper un drept fundamental – dreptul la viaţă – şi a adăugat că aşteaptă de la instituţiile abilitate să informeze Parlamentul, „care se confruntă cu o lipsă crasă de informaţii” în privinţa evoluţiei pandemiei.

„Prin ceea ce facem să garantăm că nu afectăm dreptul la sănătate, adică la viaţă al semenilor noştri. Dezbaterile în această măsură ar trebui continuate. (…) Pentru noi este prioritar interesul ca, atunci când legiferăm, să o facem într-un interes cât mai larg. Într-unul general nu ştiu dacă a reuşit cineva vreodată complet. Încercăm să includem (propunerile – n.r.) într-o măsură care ne permite şi informaţia, pentru că, din păcate, şi noi ne confruntăm la nivelul Parlamentului o lipsă crasă de informaţii în ceea ce priveşte evoluţia pandemiei de SARS-CoV-2. Aşteptăm ca instituţiile sesizate de către Parlament şi care au fost delegate să întreprindă tot felul de activităţi pentru a avea răspunsuri la o multitudine de întrebări să se întâmple într-un timp cât mai scurt, fapt care ne va ajuta, dincolo de a aduce la cunoştinţa opiniei publice o realitate trăită zi de zi, să luăm şi cele mai bune decizii legislative”, a spus deputatul PSD.

Între ONG-urile prezente la dezbatere s-au aflat APADOR-CH, Asociaţia pentru Protecţia Pacienţilor, Alianţa Pacienţilor Cronici din România, Asociaţia Bolnavilor de Cancer, ActiveWatch, Asociaţia pentru Respectarea Drepturilor Omului – ARDOM, Medici pentru Consimţământ Informat şi OCHR.

Foto: Deputatul PSD Nicușor Halici, președintele Comisiei Juridice a Camerei. Sursa: Autor: MIHAI POZIUMSCHI / AGERPRES FOTO

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

 1. pai sa-l intrebe pe dorneanu de la ccr.
  ca ala de-aia le-a dat drumul la toti bubosii covid ,ca erau prea multe date pertinente referitoare la covid.
  romania sufera de prostie in forma cea mai animala cu putinta.pana si vacile au instinct de conservare insa la romani se pare ca a trai pana te infectezi si pe urma sa zbieri ca spitalele sunt infecte…pai si cine te-a pus mai ghertzoi sa umbli fara masca si sa mananci saorma sheruita?
  premiile darwin se aplica in romania in forma cea mai clara cu putinta.prostii in groapa iar cei cu creier la purtator vor putea cladi o tara mai buna dupa aceasta „curatenie” .psd-ului le cam mor votantii,ca aia umbla fara masca si cred ca joaca intr-un film..

 2. Bai pesedila prost, ti s-a stricat televizorul, ai uitat sa platesti cablul sau ce dracu nu stii? Troncane astia in fiecare zi cifre, statistici. Stie si Austria ce se petrece pe aici de aia usor, usor inchide poarta.
  Mai iesiti naibii din shaormarii, nu stati pana la 2 noaptea pesedisti analfabeti.

 3. Mai oameni chiar sunteți inconștienți?ciumarosieiliesciana și sateletii ei plătiți de Moscova ne vor morți,PSD ccr,avocatul dracului roșu ne vreamorti,ei sunt criminalii care au tras in noi in 1947,1989,,mineriade,10august,colectiv,Daca nu vă veți unii peste două luni sistemul de sănătate nu va mai avea puterea să vă ajute,veți muri precum câinii pe străzi.Alungati ciumarosiedin sparlament,ccr,avocatul dracului rosu

 4. Covid ? Care Covid ? Pai la voi nu e Covid !

 5. L-am vazut pe acest escroc PSDist, Nicusor halici, unul dintre prietenii lui Dragnea,(absolvent al liceului Agricol si al multor universitati- fabrici de diplome, la distanta evident, muncind la PSD!)acum vreo Luna la o Emisiune la B1 TV, la Silviu Manastire, era si Robert Turcescu in studio, Halici asta a inceput sa minta ca oricare PSDist, batand campiile lui Dragnea cu minciunile consacrate referitoare la maretel;le „realizari” din programul de guvernare, l-a luat Robert Turcescu in suturi, ca individul balbaia neputincios, a fost penibil pentru el, NU l-am mai vazut la vreo Emisiune, la vreun post TV!
  Ati auzit vreodata despre el, STITI ce a FACUT remarcabil la viata lui sau de cand e in Politica?!
  MINTE fara rusine, un escroc marca PSD!!