G4Media.ro

Președintele Comisiei de Cultură din Camera Deputaților propune Opoziției demiterea șefilor instalați…

Președintele Comisiei de Cultură din Camera Deputaților propune Opoziției demiterea șefilor instalați de PSD la TVR și Radioul public – Doina Gradea și Georgică Severin

Președintele Comisiei de Cultură a Camerei Deputaților, liberalul Gigel Știrbu, anunță că va propune partidului din care face parte adoptarea unei decizii prin care să soliicite partidelor din Opoziție să demareze procedura de revocare din funcții a Doinei Gradea, șefa TVR, și a lui Georgică Severin, șeful Radioului publc, ambii numiți de PSD.

El propune ca prim pas al procedurii convocarea comisiilor parlamentare de specalitate în vederea dezbaterii și respingerii Rapoartelor de activitate pe anul 2018 ale celor două instituții media, Societatea Română de Televiziune (SRTv) și respectiv, Societatea Română de Radiodifuziune (SRR).

”Demers ce ar reprezenta salvarea acestora de la colaps”, subliniază deputatul PNL.

Știrbu își argumentează solicitarea prin faptul că sindicatele din TVR și Radio România ”semnalează de multă vreme și în mod constant, maniera dictatorială în care Gradea și Severin conduc aceste două instituții media ale statului”.

”Cei doi mențin o permanentă stare conflictuală în relațiile cu angajații pe care îi umilesc și-i cenzurează atunci când nu aduc laude PSD-ului. Jurnaliștii din aceste două instituții au reclamat în repetate rânduri ilegalitățile și disfuncționalitățile apărute în cadrul relațiilor de muncă precum și în activitatea editorială”, mai arată liberalul.

El subliniază că Gradea și Severin au politizat SRTv-ul și SRR-ul la un nivel nemaiîntâlnit, au cheltuit fondurile publice în mod discreționar, au călcat în picioare interesul național și cetățenii care muncesc cinstit în această țară.

”Îi întreb pe parlamentarii din opoziție, dacă sunt de acord cu această manieră de lucru, dacă sunt de acord cu aceste personaje, Doina Gradea și Georgică Severin, care conduc instituţiile publice de radio și televiziune să nu dea socoteală pentru cheltuielile pe care le fac, să nu dea socoteală pentru sumele astronomice pe care le cheltuie pentru deplasările domniilor lor în țări exotice și să practice abuzuri ca pe vremea comuniștilor (amenințări, jigniri, cenzură împotriva partidelor de opoziție sau dimpotrivă, 11 știri favorabile partidelor aflate la guvernare, într-un singur buletin de știri etc.). Nu este normal nici faptul că, în mod repetat, cei doi să refuze să răspundă tuturor întrebărilor adresate de către membrii Comisiei de Cultură referitoare la politizarea instituţiilor, la cheltuirea banilor publici de către aceștia sau parti-pris-urile deșănțate cu partidul de guvernământ PSD”, a mai argumentat Gigel Știrbu.

Deputatul liberal susține că semnalele pe care le primește Comisia de Cultură, pe care o conduce, îl fac să tragă concluzia că este imperios necesar ca cele două conduceri ale TVR si SRR să fie schimbate de urgență. Î

”În ultimii ani, șefii televiziunii și radioului public au reușit performanța negativă să transforme instituțiile pe care le manageriază în instituții aservite PSD-ului, fiind evidentă subordonarea politică a politicii editoriale. Este timpul ca televiziunea publică și radioul public să fie curățate de aceste personaje toxice! Este regretabilă subordonarea instituțiilor statului prin astfel de practici, și acum este posibil, ca în această sesiune, prin efortul colegilor parlamentari să facă un pas decisiv pentru a scăpa transformarea instituțiilor publice media în unelte politice, după zeci de ani!”, a mai spus Știrbu.

”Invit partidele de opoziție să dea dovadă de responsabilitate și să vină alături de Partidul Național Liberal, susținând acest demers de a respinge rapoartele de activitate ale TVR si SRR, făcând astfel un prim pas spre o coagulare a opoziției. De asemenea, prin reușita acestui demers parlamentar am arăta cetățenilor faptul că și moțiunea de cenzură împotriva actualei guvernări va fi încununată de succes și astfel am reda speranța românilor că în curând aceștia își vor putea recăpăta încrederea în instituțiile statului”, a conchis deputatul PNL.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Eu propun sa ii impuscam . Concomitent cu membrii cabinetului dancila . M-am saturat de tilhari si mincinosi . Veau sa traiesc intr-o tara condusa de oameni nu de animale .

  2. mai stie cineva cate zeci de milioane de euro cheltuie tevere ?

  3. ce fata are aia… capul e totuna cu gatul, nici nu iti dai seama unde incepe capul si unde se termina gatul… unde dracu ii gasesc pe astia?

  4. Toarasu’ Gradul si Toarasa Gradea.
    Toarasu’ are barba si nu se cunoaste, dar la toarasa se cunoaste de unde a muscat-o pekinezul sau pemoskovitul de obraz.

  5. Foarte buna initiativa, mutrele alea porcine sa dispara dracului din peisajul masmediei publice, doua javre psdiste de frunte, bugetofage si hoate la greu!