G4Media.ro

Președintele CJ Harghita cere examen diferențiat la Limba română pentru elevii maghiari:…

Președintele CJ Harghita cere examen diferențiat la Limba română pentru elevii maghiari: La Evaluarea Națională media a fost 5,83

Elevii maghiari din județul Harghita au obținut la Evaluarea Națională 2019 note a căror medie este 5,83. Fără notele obținute la examenul de Limba și literatura română, media este de 6,52, anunță Consiliul Județean Harghita, într-un comunicat de presă. Instituția precizează că 68,8% dintre elevii a căror limbă maternă este maghiara au luat note peste 5 la Evaluare; fără notele de la proba la Limba română, rata mediilor peste 5 este de 84, susține Consiliul Județean.

În județul Harghita, au participat la examenul de Evaluare Națională 2.632 elevi, dintre care 404 români și 2.228 maghiari. 2,2% dintre elevii români, respectiv 3% dintre cei maghiari nu s-au prezentat la examen., anunță instituția, care precizează că analiza rezultatelor obținute la examenul de Evaluare Națională 2019 a fost realizată de grupul de analiză și sinteză al Consiliului Județean Harghita.

 

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Pt toate spurcaciunile din cj harghita: în romanica,încă, se vorbește și se scrie în limba română. Pt orice activitate pe teritoriul româniei este obligatoriu vorbirea și scrierea cât mai bine a linmbii române. Șoaghițele care vor în linmba piszdii maghiară să se ducă unde se vorbește limba asta: în siberia. Educatia este la fel pe tot teritoriul țării. Dacă sunt analfabeți, puturosi și nu vor să învețe nu înseamnă că schimbați voi regulile pt ca societatea românească să vă accepte retarzii. Bos meg!

  2. In orice tara civilizata, orice limba,in afara de limba materna, este predat ca limba straina. Romania inca mai are de invatat.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.