G4Media.ro

Președintele bulgar Rumen Radev, de față cu cancelarul austriac: Nu este corect…

sursa foto: Karl Nehammer

Președintele bulgar Rumen Radev, de față cu cancelarul austriac: Nu este corect ca noi și România să fim în afara Schengen

Președintele bulgar Rumen Radev a declarat luni, în prezența cancelarului austriac aflat în vizită la Sofia, că lăsarea României și a țării sale în afara Schengen e incorectă, potrivit publicației bulgare 24Chasa, citată de Rador. Radev nu a făcut referire explicită la veto-ul Austriei.

„Faptul că Schengen nu funcționează corect în Europa Centrală nu înseamnă că Bulgaria și România ar trebui să rămână în afara spațiului Schengen”, a spus președintele Radev.

„Noi protejăm frontierele externe ale UE, iar asta chiar mai bine decât o serie de țări care se află în Schengen. Spațiul Schengen întruchipează una dintre cele mai importante valori ale Uniunii Europene. Pe lângă securitate, există dimensiuni economice și de altă natură. Cred că nu este corect ca noi cu România să fim în afara Schengen”, a adăugat el. Radev și-a exprimat speranța că o soluție rațională a problemei va fi găsită în viitorul apropiat. „Protecția frontierelor externe europene este un angajament comun al tuturor statelor membre ale UE. Țările din prima linie, în special Bulgaria, au nevoie de sprijin”, a mai spus Radev.

În replică, Karl Nehammer, cancelarul austriac, a declarat că „primul lucru pe care trebuie să-l facem este să consolidăm protecția frontierelor. Trebuie să avem un rezultat real, ceea ce înseamnă reducerea migranților în interiorul spațiului Schengen. Avem nevoie de un semnal clar la nivel european că țările care protejează frontiera externă a UE nu se confruntă singure cu această problemă. Aceasta este o problemă juridică care trebuie rezolvată la nivel european”, a explicat el. (Traducerea: Mirela Petrescu)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

7 comentarii

 1. Austriac infect.
  Poate peste 50 de ani copiii noștri vor afla adevăratul motiv pt care acu stam la ușă.

 2. Singurele criterii pentru aderarea unui stat la spațiul ed liberă circulație Schengen sunt cele tehnice.

  Condițiile absurde puse de Austria nu țin de vreun merit, nu trebuie să cădem în capcana austriecilor. Este necesar să ne adresăm forurilor europene, care să ceară Austriei să țină cont că nu pot fi puse condiții suplimentare în mod discreționar (Croația, spre exemplu, a fost admisă).

  Pe de altă parte, discuțiile privind aderarea României și Bulgariei la Schengen ar trebui purtate cu Olanda, nu cu Austria, care este doar marioneta penibilă a acesteia. Suedia a declarat deja că așteaptă acordul Olandei pentru a pune pe ordinea de zi extinderea Spațiului Schengen.

 3. Președintele micuței Bulgaria are ceva sânge in instalație, fata de Ficusul nostru.

 4. Mare mizerie cancelarul asta…

 5. Romania si bulgaria sunt mai corupte decat armenia si belarus. Sa mai aștepte miticii

 6. ia ghiciti de ce bulgaria e curtata de austria ? look oil vrea sa se retraga din bulgaria sau sa se restringa Asta inseamna ca e loc si pentru altii asa ca omv a inceput asaltul