G4Media.ro

Președintele american Joe Biden merge la întâlnirea G7 de la Hiroshima, acolo…

Sursa foto: ANDREW CABALLERO-REYNOLDS / AFP

Președintele american Joe Biden merge la întâlnirea G7 de la Hiroshima, acolo unde premierul japonez speră să facă din dezarmarea nucleară un punct cheie al discuţiilor

Preşedintele american Joe Biden va participa la summitul liderilor G7 de la Hiroshima, Japonia, în perioada 19-21 mai, a anunţat marţi Casa Albă, potrivit AFP, transmite News.ro.

Pe ordinea de zi se vor afla războiul din Ucraina, criza alimentară şi climatică mondială şi „asigurarea unei creşteri economice incluzive şi rezistente”, a declarat secretarul de presă al Casei Albe, Karine Jean-Pierre, într-un comunicat.

Liderii G7 – Marea Britanie, Canada, Franţa, Germania, Italia, Japonia şi Statele Unite – se întâlnesc în locul în care a avut loc primul atac nuclear din lume, premierul japonez Fumio Kishida declarând că speră să facă din dezarmarea nucleară un punct cheie al discuţiilor.

Potrivit comunicatului, Biden va participa, de asemenea, la un summit al liderilor Quad la Sydney, Australia, pe 24 mai, care va reuni Statele Unite, Australia, Japonia şi India.

Liderii vor discuta despre modul în care îşi pot „aprofunda cooperarea în ceea ce priveşte tehnologiile critice şi emergente, infrastructura de înaltă calitate, sănătatea globală, schimbările climatice, cunoaşterea domeniului maritim şi alte probleme”, a precizat Jean-Pierre.

Întâlnirea Quad, care se poziţionează ca un bastion împotriva ambiţiilor militare ale Chinei în Asia şi Pacific, are loc pe fondul unor tensiuni sporite în regiune, în special între Washington şi Beijing.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Despre ce dezarmare piteti vorbi cand exista state teroriste care nu doar ca nu sunt dispuse sa discute cu voi, ci chiar sa minta in legatura cu propriul program de inarmare?

  2. sa inteleg ca Novac e responsabil de tot ce tine de USA, atunci trebuie sa uitam ca a existat G4 media independenta