G4Media.ro

Preşedintele Africii de Sud îndeamnă ţările bogate să cedeze o parte din…

Preşedintele Africii de Sud îndeamnă ţările bogate să cedeze o parte din vaccinurile anti-Covid comandate

Preşedintele Africii de Sud, Cyril Ramaphosa, a îndemnat statele bogate să înceteze acumularea în exces de vaccinuri împotriva COVID-19 pe care le-au comandat, dar de care nu au nevoie imediată, el subliniind că omenirea trebuie să acţioneze împreună pentru a combate pandemia, transmite Reuters.

‘Avem nevoie ca aceia care au acumulat vaccinuri să le cedeze aşa încât alte ţări să le poată avea’, a spus Ramaphosa într-o reuniune în format virtual a Forumului Economic Mondial.

‘Ţările bogate ale lumii au ieşit în faţă şi au achiziţionat cantităţi mari de vaccinuri … Unele state au achiziţionat chiar de până la patru ori faţă de necesarul populaţiei lor … excluzând astfel alte ţări’, a adăugat preşedintele sud-african.

Ramaphosa, care prezidează actualmente Uniunea Africană, a mai spus că ţările continentului vor acces la fel de rapid la vaccinuri ca şi alte state.

Africa de Sud se confruntă cu cea mai gravă epidemie de COVID-10 de pe continent, care, în întregul său, se zbate să-şi asigure suficiente doze pentru a începe programele de imunizare a celor 1,3 miliarde de locuitori.

‘Nu suntem toţi în siguranţă dacă unele ţări îşi vaccinează locuitorii, iar alte ţări nu vaccinează. Trebuie să acţionăm toţi împreună în combaterea coronavirusului’, a concluzionat Ramaphosa în pledoaria sa.

Sursa: Agerpres

Foto: Cyril Ramaphosa, președintele Africii de Sud / Sursa: Facebookk

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. Păi nu așa? Când fac câte 10-15-20 de copii pe familie nu se gândesc că nu vor avea de niciunele! Mâine poimâine va trebui să renunțăm la mai știu ce să le dăm lor ca să fie lumea fericită și să dăm exemplu bun că garantat și românia este inclusă în lista „țărilor bogate” de către apelant. Oricum: viitorul în care copiii mai puțini vor fi sacrificați pentru copiii lor mai mulți și mai amarati, nu este departe. Ar fi o idee să înceapă și dânșii să producă un vaccin în loc să producă milioane de copii fără viitor.

 2. Voi credeti ca cei din companiile farmaceutice pot vinde vaccinul in afara de SUA si Israel din lotul destinat UE fara complicitatea functionarilor de la Bruxelles?
  Apoi vedeti ca si africanii isi apara interesul cum pot. Nu ca ai nostrii.
  Non delivery? Vezi sanctiunile din contract si-i dai in judecata exact cum faci cu un tepar de moda veche, cu file cec.

 3. Africa de Sud e tara saraca? Interesant.

 4. pana nu demult aveau bombe nucleare
  acum vor vaccinurile noastre

 5. Unde sunt vremurile cand Africa de Sud era o putere mondiala, cel putin in medicina. Christiaan Barnard, remember?
  Dar nu, nu e bine sa ne conduca albii.

 6. … ca nu suntem tara bogata, nu trebuie sa cedam nimic din putinul pe care il avem 🙂

 7. Daca si-ar cunoaste locul , ar demisiona .
  Au inlocuit rasismul alb cu rasismul negru , aici fac referire la populatia creola , aspru discriminati .
  Pe linga multi copii , coruptia este de nestavilit , jafuri si omoruri .
  Nici in camera de hotel nu mai esti in siguranta , probabil din lipsa de vaccin .

 8. Da ,ar fi ceva frumos dar exista un dar.UE a contribuit cu peste 2 miliarde euro la dezvoltarea unor vaccinuri și normal ar fi să aibă întâietate. Dar unele țări bogate din afara UE dau bani mai multi la cumpărare, iar unele țări sărace așteaptă să fie ajutate.Firmele producătoare vor profit cat mai mare și dau mai mult la cine da mai mult.Ar trebui reglementate aceste probleme prin legi stricte.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.