G4Media.ro

Președintele ACEA: Producătorii auto europeni nu vor contesta interzicerea în UE a…

Sursa foto: Pexels / Daniel Andraski

Președintele ACEA: Producătorii auto europeni nu vor contesta interzicerea în UE a motoarelor cu ardere internă din 2035

Producătorii auto europeni nu vor contesta decizia UE de a interzice vânzarea de automobile noi echipate cu motoare pe benzină şi motorină începând din 2035, în beneficiul vehiculelor electrice (EV), indiferent de cine va câştiga alegerile pentru Parlamentul European din acest an, a anunţat preşedintele Asociaţiei Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA), Luca de Meo, transmite Reuters, transmite Agerpres.

Declaraţiile şefului ACEA vin într-un moment în care politicienii şi cei din industria auto argumentează că o posibilă deplasare spre dreapta în Parlamentul European, după alegerile din iunie, ar putea duce la o revizuire sau la o retragere a interdicţiei.

Vorbind la o conferinţă de presă la Salonul auto internaţional de la Geneva, Luca de Meo, care este directorul general al Renault, a declarat că responsabilitatea industriei auto „ca lideri de afaceri nu este să argumenteze împotriva reglementărilor”.

„Nu contestăm 2035. Acum trebuie să ne apucăm de treabă”, a susţinut acesta.

În opinia sa, interzicerea vânzărilor de automobile noi echipate cu motoare pe benzină şi motorină în 2035 „este potenţial fezabilă, dar trebuie create condiţii favorabile”.

Încetinirea creşterii cererii pentru EV a sporit presiunile asupra producătorilor auto europeni pentru a reduce costurile şi a dezvolta mai multe maşini electrice accesibile, în vederea contracarării concurenţei din China. Companiile au cerut în mod repetat mai multe subvenţii guvernamentale şi investiţii în infrastructura de încărcare pentru a stimula cererea de EV şi a încuraja adoptarea în masă.

În sectorul auto european sunt 12,9 milioane de angajaţi, iar 8,3% din totalul locurilor de muncă din industria UE sunt în sectorul auto.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...