G4Media.ro

Presa maghiară: SUA s-au săturat de fraudele masive cu pașapoartele ungurești și…

Presa maghiară: SUA s-au săturat de fraudele masive cu pașapoartele ungurești și amenință guvernul cu excluderea din Visa Waiver

Portalul maghiar www.444.hu preia un articol din Washington Post care se relatează faptul că în octombrie, anul trecut, SUA au schimbat statutul Ungariei în programul de exceptare a vizelor în „temporar”. În aprilie anul curent, oficiali ai SUA s-au deplasat la Budapesta, comunicând fără echivoc guvernului Ungariei că dacă nu rezolvă problema falsurilor în obținerea pașapoartelor ungurești, Ungaria va fi exclusă din programul Visa Waiver, care le permite cetăţenilor săi să intre în SUA fără vize.

Potrivit investigațiilor autorităților SUA, aproximativ 700 de străini au obținut în mod fraudulos pașaport unguresc, aceștia având calea deschisă pentru a călători în SUA. Potrivit organelor de securitate internă (Department of Homeland Security – DHS) din cele 700 de persoane care au obținut în mod fraudulos un pașaport unguresc, cel puțin 65 au intrat în SUA. Potrivit evidenței din octombrie anul trecut, cel puțin 30 încă se aflau pe teritoriul american, în timp ce autorităție încearcă să-i localizeze în vederea expulzării.

Măsurile luate de autoritățile din Ungaria nu au fost mulțumitoare pentru SUA, iar ofițerii de la Department of Homeland Security au transmis foarte clar colegilor din Ungaria că, dacă nu adoptă măsuri urgente, vor fi excluși din programul de exceptare a vizelor, scrie 444.hu.

Foto: Wikipedia.org

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează