G4Media.ro

Presa italiană: Au fost furate cheile pentru generarea Certificatului Verde European și…

Presa italiană: Au fost furate cheile pentru generarea Certificatului Verde European și au apărut online programe de creare a certificatelor false

O serie de chei care permit generarea Certificatului Verde European ar fi fost furate și odată cu ele ar fi fost publicate online şi programe de creare a certificatelor false, anunţă surse italiene calificate, conform cărora s-a decis deja anularea tuturor permiselor generate cu acele chei, transmite agenția ANSA, citată de Rador.

Joi dimineaţa sunt programate o serie de întâlniri la nivel european între toți actorii tehnici implicați pentru o analiză aprofundată a situației.

Nu se cunoaşte deocamdată numărul codurilor furate, nici dacă problema vizează și Italia, chiar dacă cercetările sunt în plină derulare.

Din câte s-a aflat până acum, furtul cheilor nu s-ar fi produs în Italia şi din primele investigații efectuate, nu ar exista atacuri cibernetice împotriva Sogei, compania de tehnologie informațională a Ministerului Economiei care furnizează codurile pentru a genera Certificatele Verzi pentru Italia.

Prin urmare, atacul ar fi putut viza un omolog dintr-o altă țară europeană. În acest moment, cheile care au fost furate au fost anulate și, în consecință, toate certificatele verzi generate cu acele coduri au fost invalidate.

Unul dintre permisele europene ar fi fost emis pe numele lui Adolf Hitler, născut la 1 ianuarie 1900: certificatul fals, care în urma unui control cu aplicația „Verificare C19” rezultase valabil, circulă online de marţi seară târziu și a fost publicat pe Twitter și pe unele site-uri specializate.

Potrivit site-ului „Zerozone.it”, povestea a fost descoperită de la utilizatorul „Reversbrain”, care a postat marţi, pe Twitter, în jurul orei 22.30 o serie de tweet-uri: „Cred că cheile folosite pentru semnarea certificatului digital Covid UE, cel puțin în Italia, au fost substrase într-un fel”, a scris el, invitând persoanele să scaneze un cod QR cu aplicația oficială italiană.

Cod care a rezultat a fi valabil și, care se afla şi pe certificatul lui Adolf Hitler. „Dacă se confirmă pierderea înseamnă că falsul certificat Covid al UE poate fi contrafăcut de oricine”.

Miercuri dimineaţă, după ce a fost publicată ştirea care anunţa furtul cheilor folosite pentru a genera permisele, acelaşi utilizator a actualizat thread-ul, susținând că certificatul nu mai este valabil.

Potrivit site-ului Zerozone, certificatul a fost eliberat de „Cnam – Caisse Nationale d’Assurance Maladie”, o instituţie franceză, în data de 25 octombrie 2021.

Un alt cod QR fals, dar valabil, tot pe numele lui Adolf Hitler, născut în data de 1 ianuarie 1930, ar indica în schimb firma ‘Janssen – Cilag international’ ca producător al vaccinului administrat în Polonia de Centrum şi Zdrowia.

Se pare că totul ar fi pornit dintr-o discuție pe ‘RaidForum’, o piață de pe web devenită un punct de schimb de scurgeri de date, scrie Zerozone, unde există persoane care au lansat ipoteza potrivit căreia n-ar fi exclus să fi fost furată şi cheia privată a guvernului polonez.

„La o primă analiză se pare că ar fi fost substrase cheile private folosite la semnarea permiselor verzi, un fel de ștampilă utilizată pentru validarea documentelor.

Soluția ar fi o anulare a acelor chei, care ar invalida toate permisele generate, și reștampilarea lor”, explică pentru Agenţia Ansa Stefano Zanero, profesor de securitate informatică și criminalistică informatică la Institutul Politehnic din Milano.

Expertul adaugă că codul QR ar putea fi manipulat în diverse moduri, eventual chiar manual de un „angajat infidel” în timpul introducerii datelor, însă în acest caz ar părea mai degrabă o alterare a cheilor criptografice private care permit generarea certificatelor verzi.

Și, adaugă Zanero, „chiar dacă deocamdată cazurile privesc doar Franța și Polonia, nu putem ști amploarea fenomenului, deoarece fiecare națiune își păstrează propriile chei, în plus, trebuie luat în considerare şi faptul că acestei chei ar fi putut fi furate acum câteva luni”.

Acțiunea, spune în cele din urmă expertul, pare mai degrabă una cu caracter demonstrativ, deoarece certificatele verzi false rezultă că au fost eliberate pe numele lui Adolf Hitler „un personaj care nu mai este în viață și care continuă să fie controversat”.

Sursa: ANSA/ Rador/ Traducerea Cătălina Păunel

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

41 comentarii

 1. Generatia bloccein.
  Totul pare „tehnologizat” pina nu mai e.
  Uite de asta ADR doar se preface.

  • Foarte bine!
   Bravo!
   Asa trebuie facut si de acum incolo!
   Iar prtidele extremiste care incalca libertatile ( ca usr si pnl) trebuie scoase in afara legii.

  • @abz pare genul care are impresia ca
   daca are bani are si dreptul sa-i cheltuiasca.
   Gandeste-te profund la asta

  • da, dar aia care imi incalca mie sanatatea? cu aia ce facem???? aia sunt in regula nu. tupeu de borfas, sa te intitulezi fost votant usr, cand tu esti fan AUR de la o posta.

  • Da, voi vota AUR si PSD. Abia astept.
   Imi e rusine ca am votat usr, pnl si tradatorul iohanis.

  • #Andrei, prostia nu ți-o „încalcă” nimeni, este a ta pe veci.

  • @ABC si din cauza astora ca tine nu mai ai loc in spital daca doamne fereste patesti ceva. Omorati oameni nevinovati cu zile prin prostia de care dati dovada.

 2. Epic fail al UE. Nu e greu să bănuiești ca este implicată si coada cu smoc Rusiei.

  • Clasica mentalitate a USR-istului: pentru incompetența noastră, este de vina vechea administrație, PSD, PNL, PLM, Rusia, China, etc…

 3. Le avem deja. Ne găsiți pe olx.

 4. Bravo, asa le trebuie!

 5. E clar. Din motive de securitate acum vaccinații trebuie chipati.

  • Suntem chipati deja. Ati uitat ca vaccinul avea deja chip? Ca d-aia nu l-ati facut voi astia inteligeyntii

  • Rumburak,

   🙂

  • Suntem deja păroși ca cimpanzeii de la vaccinul Astrazeneca, am și cip de la doza 3 cu Moderna … și mă simt minunat … Și eu și familia mea mărită încingem niște petreceri că între maimuțe super tari. Nu facem înmormântări ca cei „telectuali” bine documentați de pe Facebook și alte lecturi avansate demne de ei primite pe „surse”!

 6. Perfect, cei care au reușit să ducă în derizoriu Certificatul vax sunt eroi !

 7. Hai, repede, la re ștampilare digitală, că vă place obediența !

 8. Acum hoții pesedezi și auriți or să voteze cu doua mâini certificatul verde obligatoriu că e rost de făcut bani buni cu falsuri, așa cum e obiceiul la interlopii ăștia care știu doar să fure și să mintă fraierii.

  • Deci de aia au votat peneleii, usereii si udemereii cerfeticatul verzuliu, ca era rost de facut bani! Bravos! Interlopi adevarati! Mirelu Bujetaru stie el ce scrie!

 9. Inca o lovitura pentru „expertii” UE in materie de IT. Vedeti ca nu este suficient doar sa ai niste idei, ci mai trebuie sa le implementezi si bine.

 10. Şi uite-aşa se distruge uşor şi mitul vaccinatului.
  Ba că e cu doza aruncată la chiuvetă, ba că e cu certificat fals ş.a.m.d.
  Sunt împroşcaţi nevaccinaţii declarați şi care-şi susţin fățiş decizia de a nu se vaccina forțat, fără ca ei să fie în vreun mod duplicitari, în timp ce pe tărâmul vaccinaților se comit tot felul de infracțiuni.
  Este normal, o să spuneţi. Cei nevaccinaţi comit faptele pentru a deveni falşi vaccinați.
  Dar ma-ntreb : oare poate fi încălcată o lege dacă această lege nu există?

 11. Acestia sunt adevaratii eroi. Lupta impotriva totalitarismului.
  Nu sunt cu nimic mai prejos decat partizanii care luptau impotriva instaurarii comunismului.

  • Subscriu.

  • Dacă nu făceau vaccinul antiPolio erați cu toții niște handicapați care nu mai aveați cum să vă vărsați aici mizeria inculturii voastre… Documentați-va de Poliomielită înainte să fiți antivaxeri… Vaccinatilor…de aia sunteți întregi…fizic măcar!

  • @ Cimpanzeu bla-bla-bla
   Cand compari vaccinul antiPolio cu un vax bazat pe mRNA, arăți deja ca esti paralel cu subiectul. Si vezi ca si antiPolio, la inceput, a dat rateuri mari. Chiar am avut coleg de liceu care, de la vaccinul antiPolio, se chinuia cu o gheata speciala fiindca avea un picior mult mai scurt. Nu a apucat 30 ani. RIP !

 12. ȘTIRE FALSĂ.

  Nu știu de ce G4Media îmi cenzurează (din nou) comentariul, dar aceasta este o știre falsă.
  Am urmărit problema, în direct, pe GitHub-ul oficial al EU, și responsabilii declarau că nu au găsit nici o breșă de securitate.

  Așa că în cel mai bun caz această știre ar trebui să conțină și reversul medaliei, declarațiile responsabililor, nu a „presei din Italia” care citează surse de pe Twitter. Ăsta nu e jurnalism.

  • Care stire falsa??? Vrei certificatele vacccinale (QR codurile) perfect valabile ale lui Adolf Hitler. Mikey Mouse sau Napoleon Bonaparte? Cauta-le cu Goagal si le gasesti! Si astazi sunt perfect valabile!!!!

 13. Lol :))))))))

 14. Cu cat mai multa ordine ar vrea să introducă mințile bolnave ale speciei omenești, cu atât mai mult haos se va instala … Justiția omenească nu a făcut decât să sfârșească în apărarea bandiților care guvernează lumea … Instrumentele apărării sănătății au sfârșit într- o epocă Mengele , o dictatura medicala … Religiile s-au secularizat …știința … Nu numai că va dispare, cum afirma Sfânta Scriptură … Va degenera fiind folosita in scopurile cele mai rele, cum de altfel a și fost deja din cele mai vechi timpuri … Este sfârșit de ciclu…trebuie doar să suferim rugandu-ne unii pentru alții … sa ne mântuim … Dumnezeu sa ne ajute …

  • Care D-zeu că a plecat din timpuri străvechi și a lăsat sclavetii abandonati care s-au puit ca insectele …..după ce au luat aurul din Zimbabwe scos cu sclavetii modificați genetic…cu creierul amputat au plecat de unde au venit . Pt curioși Ezechiel 10 ( heruvimi care din cer cu roti învârtitoare) in Biblia catolica sunt mai updatati și scrie turbine. Și mai spun unii că in biblie nu scrie și ceva adevăr deespre ce s-a întâmpinat cu sclavetele, plăsmuit doar pt work și remunerat doar pt nevoi primare. Ce sa faci asta e specie hibrida amputată genetic. Nu poți cere mai mult decât tema proiectului. Limitare la procesor din fabricație .

 15. Rumburak, ține gura să mă mai.. măi

 16. Obedienti de vaxeri sa facă ciocul mic că sa descoperit prin studii și cercetări de către laboratoare cu prestigiu mondial că și ei transmit virusul la fel ca și un nevaccinat. Ei sunt adevaratii responsabili de transmitere a virusului deoarece fac forme ușoare și nu știu ca au covid, nu sunt testați, carantinati și au acces peste tot. Mulți sau vaccinat ca să pară importanți și inteligenți dar eu un nevaccinat am altă părere.

 17. hopaaa…s-a furat mireasa… or fi descoperit cate certificate false sunt si pe la ei si acum au gasit…o explicatie, ei, na, si ? îi va pune pe toti sa se revaccineze😁? „se pare ca de cateva luni”, pai cam de atunci defilează unii cu procente big la vaccinare…

 18. Că sa nu ii ia lumea în ras oricând peste tot pe glob când au declarat-o Vai lumeeee molima! În statistici declara morții la milion in toate țările iar incidenta la 1000 de locuitori. Daca ar face cineva calculul la 100 locuitori pt ambele ar muri de ras ……tare. In rest sa ne vaccinam si vom trece peste acest episod , in definitiv vaccinul are 0.3 ml nu trebuie sa fie o sperietoare …pt nimeni.

 19. Este plin de intelectuali și aici!

 20. Pt @cimpanzeu și toți vaccinați care se cred superiori și mai bine documentati va. uite niște idei care sigur ți au scăpat.
  1. SV40 contamination https://www.nature.com/articles/1207877

  2. J&j baltimore contamination
  https://www.fiercepharma.com/manufacturing/some-j-j-covid-19-doses-now-cleared-from-emergent-but-several-countries-are-already

  3. thalidomide tragedy
  https://www.dana-farber.org/newsroom/news-releases/2018/after-60-years–scientists-uncover-how-thalidomide-produced-birth-defects/

  Pot sa continui dacă vrei…

  Și eu sunt vaccinat dar nu ma simt superior. Omenirea are nevoie de diversitate și libertate de decizie individuala. Altfel e doar o chestiune de timp pana când vom face o greșeală. Dacă greșeala se va face pe 100% din populație atunci va scrie „the end”

 21. No problem.
  kk.birocratii de la (H)UE vor vota in cor si cu zambetul pe buze sa se creeze alte chei pentru alt, nou certifikkat QR. Cei vaccinati si -ne, o vor lua de la capat.

 22. Reacția naturală la totalitarismul bezmetic impins de megacorporații și de liderii psihopați insetați de bani și control.

  Aveam o Europă liberă și incepe să semene cu creditul social chinezesc. Bravo progresime, am progresat de la libertate la lagăr de concentrare.

  Important e că pașaportul e ioropean și științific, mă ințelegeti.