G4Media.ro

Presa germană lansează o campanie împotriva extremei drepte sub sloganul ”Pământul tuturor…

Photo by Kirill KUDRYAVTSEV / AFP

Presa germană lansează o campanie împotriva extremei drepte sub sloganul ”Pământul tuturor – diversitatea ne face mai puternici”

Mai multe mass-media germane, împreună cu companii de publicitate, fundaţii şi asociaţii, lansează o campanie împotriva extremei drepte, în completarea manifestaţiilor masive contra acesteia din urmă, informează miercuri agenţia DPA, citată de Agerpres.

Campania, concepută sub sloganul „Pământul tuturor – Diversitatea ne face mai puternici”, va ocupa începând de joi câte două pagini alăturate în ziare, va continua în online şi prin acţiuni de publicitate cu ajutorul panourilor stradale în întreaga ţară.

Ziare germane din presa mainstream, precum Die Zeit, Handelsblatt, Süddeutsche Zeitung şi Tagesspiegel, revista online Wirtschaftswoche şi compania de publicitate Ströer, participante la campania mediatică împotriva extremei drepte, au subliniat într-un comunicat comun angajamentul lor faţă de „libertate, diversitate şi o cultură primitoare”.

Sute de mii de persoane au participat în ultimele săptămâni la proteste împotriva extremei drepte în numeroase oraşe germane. Protestele, salutate de partidele aflate la putere, social-democraţii (SPD), liberalii (FDP) şi Verzii, precum şi de cele de dreapta (CDU/CSU) aflate în opoziţie, au survenit după o reuniune a unor radicali de dreapta cu oficiali din partidul de extremă dreapta Alternativa pentru Germania (AfD), desfăşurată în noiembrie la Potsdam şi la care a luat parte de asemenea un grup radical de dreapta din formaţiunea Uniunea Creştin-Democrată (CDU). Un activist austriac, Martin Sellner, a pledat la acea reuniune pentru expulzarea imigranţilor din Germania.

Relatarea despre întâlnirea de la Potsdam a alimentat dezbaterea deja existentă în Germania despre o posibilă scoatere în afara legii a partidului AfD, precum şi a aripii sale de tineret, pe care serviciile interne de informaţii germane au inclus-o pe lista organizaţiilor extremiste.

În apropierea alegerilor europarlamentare din iunie, partidele tradiţionale din Germania şi din alte state ale UE sunt îngrijorate de ascensiunea extremei drepte. Conform sondajelor, AfD ar putea obţine peste 20% la scrutinul european.

Sondajele efectuate în statele UE arată că o alianţă în Parlamentul European între grupurile politice progresiste (popularii, socialiştii, Verzii şi Renew) ar putea fi de data aceasta mai dificilă în urma creşterii popularităţii partidelor conservatoare şi de extremă dreapta, dar totuşi acestea din urmă nu vor putea împiedica formarea unei majorităţi a celor dintâi.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Ani si ani au ignorat colapsul demografic si acum il carpesc cu importuri de oameni cel putin o data picati in cap.

  2. Da, diversitatea ne face mai puternici. Acest mesaj ar trebui sa fie cat se poate de clar, si la ei, si la noi. Peste tot. Iar excesele toxice taxate, scoase in afara legii daca aluneca pe pante periculoase.