G4Media.ro

Presa germană: Cuvântul „rasă” va fi scos din Constituție

Presa germană: Cuvântul „rasă” va fi scos din Constituție

Cancelarul Angela Merkel și celelalte forțe guvernamentale din Germania au agreat să elimine cuvântul „rasă” din Constituția Germaniei. Ziarul bavarez Süddeutsche Zeitung scrie că decizia a fost luată luni seară, în timpul unei reuniuni la care au participat cancelarul, adjunctul său social-democrat Olaf Scholz și ministrul de interne Horst Seehofer (CSU).

Propunerea de a elimina termenul din Grundgesetz (Legea fundamentală) aparţine Verzilor, numai că în trecut, a întâmpinat mereu opoziția guvernului federal. Acum, însă, Seehofer și ministrul justiției, Christine Lambrecht, (Spd) lucrează la un proiect de lege în acest sens.

Articolul 3 din Constituția Germaniei prevede că nimeni nu ar trebui să fie penalizat sau favorizat „din cauza rasei sale”. Cuvântul rasă este de fapt inexact din punct de vedere științific atunci când se referă la om, deoarece genomul uman nu poate fi împărțit în rase.

Prin urmare, Ministerul Justiției din Germania vorbește despre o „adaptare lingvistică”, care nu va duce însă la deteriorarea vreunuia dintre drepturile consacrate în constituție. Verzii sărbătoresc şi sunt gata să sprijine proiectul de lege: „Propunem să includem interzicerea discriminării rasiale”.

Sursa: Rador/ Traducerea Cătălina Păunel

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

16 comentarii

 1. Perfect, discriminarea rasiala va redeveni legala. 😂

  • Petrov, nu rade! Momentul in care Constitutia Merkel neaga realitatea, sa nu spun vizuala, ci antrologica (INML face bani din expertize antrologice), Petrov chiar nu stiu, am trecut la pop-corn.

 2. Pe model francez, statul roman ar trebui sa inceteze tratamentul special acordat minoritatilor. Orice om va putea folosi o limba UE in tribunal sau la primarie, dar nu se va plati de la buget predarea matematicii in limbi straine. Cine vrea sa invete literatura slovaca, are la dispozitie sambata, duminica, si banii din buzunar.

  Merge? Sau numai la ei e voie?

  • doldora, dar orice acuzat care nu cunoaste limba romana are dreptul la un traducator/interpret autorizat de catre instantele de judecata, inainte de a fi supus oricarei formei de interogatoriu, oricarei formei MAI/MApN de orice.

  • Bineinteles, interpretul lingvistic este insotit de avocat. Cautati si recunoasteti Codul de Procedura Penala.

  • Stiu ca e necesar, cunosc pe cineva care lucreaza traducator pentru politie. Nu scrie in constitutie decat ca e nevoie de un proces cinstit. Dar nu cred ca e interzis de constitutie ca, in lipsa unui traducator si deci a unui proces cinstit, suspectii arabi sa fie achitati si expulzati.

 3. Și vrei frate sa te decapiteze și pe tine cineva pe stradă sau se împuște cu Kalașnikov după modelul francez, germanii fac bine că acceptă alte minorități pentru că ele înseamnă forța de muncă în plus , prosperitate și o diversitate culturala, ți-ai pus întrebarea de ce in Germania nu prea sun atentate?

  • @Gică („ți-ai pus întrebarea de ce in Germania nu prea sun atentate?”)

   Păi, pentru că Adolf, ar fi fost bun prieten ..cu Gaddafi. Și unu’ și celălalt – nu i-au prea înghițit pe evrei. Iar acum, cu deschiderea porților urmașilor lui Gaddafi, Germania „revine pe brazdă” măcar pe ușa din dos – dacă nu, fățiș – la vechile practici: Mama Merkel asigură casă bună, pentru toți imamii..

  • @ JIKA

   bre, m am saturat de mantra asta „DIVERSITATE CULTURALA” !

   EUROPA aka ueSS este DEJA un stat MULTICULTURAL

  • @ JIKA

   cauta pe wki sa vezi ca brudershaftul dintre germanka und arabika e vexhi

   The Free Arabian Legion

   was the collective name of several

   Nazi German units

   formed from Arab volunteers

   from the Middle East and North Africa

   during World War II.

  • @ JIKA

   GERMANIKA a fost primul stat care a recunoscut CROATIA distrugand YUGOSLAVIA… MII DE MORTI SI MUTILATI

   de ce ?! iata de ce (istoria se repeta pt ca INTERESELE / PLANURILE SUNT ACELEASI )

   The 13th Waffen Mountain Division of the SS „Handschar” (1st Croatian) was a mountain infantry division of the Waffen-SS, an armed branch of the German Nazi Party that served alongside but was never formally part of the Wehrmacht during World War II. From March to December 1944, it fought a counter-insurgency campaign against communist-led Yugoslav Partisan resistance forces in the Independent State of Croatia, a fascist puppet state of Germany that encompassed almost all of modern-day Croatia, all of modern-day Bosnia and Herzegovina as well as parts of Serbia.

   It was given the title Handschar (Bosnian: Handžar) after a local fighting knife or sword carried by Ottoman policemen during the centuries that the region was part of the Ottoman Empire.

   It was the first non-Germanic Waffen-SS division, and its formation marked the expansion of the Waffen-SS into a multi-ethnic military force.

   Composed of Bosnian Muslims (ethnic Bosniaks)

   with some Catholic Croat soldiers and mostly German and Yugoslav Volksdeutsche (ethnic German) officers and non-commissioned officers, it took an oath of allegiance to both Adolf Hitler and the Croatian leader Ante Pavelić.

 4. -Ce rasa e catelul? „Ce rasa sa fie? Nu exista rase de catei, exista doar o singura specie, specia catel! Bigotule, fascistule!”

 5. Inegalitatea și discriminarea se practica pe nații nu pe genom de rase.

 6. en.m.wikipedia.org/wiki/13th_Waffen_Mountain_Division_of_the_SS_Handschar_(1st_Croatian)

 7. Aceasta idee este ca un anus contra naturii umane. Sa va fiie rusine !

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.