G4Media.ro

Presa elvețiană: În criza gazului metan, România conştientizează acum existenţa comorilor sale…

sursa foto: e-nergia.ro

Presa elvețiană: În criza gazului metan, România conştientizează acum existenţa comorilor sale neexploatate din Marea Neagră

Bucureştiul revine asupra greşelilor din trecut şi creează condiţii mai favorabile pentru exploatarea zăcământului său offshore. Cu toate acestea ţara a pierdut mulţi ani valoroşi, transmite Neue Zurcher Zeitung.

Din platforma de forare a OMV Petrom SA gazul metan trece printr-o conductă de 126 kilometri lungime la Constanţa aflată pe litoralul românesc.

De câteva săptămâni, gazul metan se îndreaptă din câmpul transportor Ana din Marea Neagră pe ţărmul României. Odată cu intrarea în funcţiune din mai a noii platforme care este legată de uscat printr-un gazoduct lung de 126 Km, s-au dezvoltat în România – pentru prima oară în trei decenii – noi surse de gaz. Capacitatea de exploatare se află în următorii trei ani la 1 miliard de metri cubi anual. (…)

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. Sa aibă guvernul bani pentru majorările salariale ale bugetarilor.

 2. Da, vom avea ocazia sa le cumparam la pretul pietei, de 10 ori mai scump ca anul trecut ,URAAAAAAA

  • Pai daca rusii nu vor sa mai vanda si il ard degeaba, ce sa facem? Cumparam de pe piata, mai scump.

 3. Sa moara Calvin de oftica ca nu si-a bagat el nasul primul in comoara noastra.

  • Stai liniștit ca fie intermediarii sunt din țara lui Calvin, fie banii vor ajunge in bancile din țara lui Calvin, adică win win win… pentru Calvin.

  • Sunt 3 componente implicate in orice exploatare. Resursa, banii si tehnologia. Noi o avem pe prima, celelalte doua ne lipsesc. Asa ca mai usor cu pianul pe scari, ca nu ne fura nimeni comoara. Vrem sa exploatam? Trebuie sa impartim profitul cu cei care au banii si tehnologia s-o faca.

 4. dragnea si alti mafioti pesede 💩💩💩au votat impotriva exploatarii dar poulimea i-a votat orbeste….🤮🤮🤮🤮🤮

 5. bunul samaritean 8 august 2022 LA 13:33

  Romania nu poate fi acuza de prostie sau de nestiinta . Zacamintele, locatiile lor , sunt cunoscute de multa vreme .Jocul resurselor s-a desfasurat , in acesti ultimi 32 de ani , pe fondul atragerii importului de hidrocarburi din Rusia . Intreg planul ce cuprindea si transportul gazelor rusesti ieftine era facut pe cel putin 50 de ani .Va imaginati ce ar fi insemnat sa incepem extragerile de gaze cu 20 de ani in urma . Acum nu mai aveam zacaminte .Planul a functionat si intreaga Uniune Europeana a beneficiat la costuri mici si uneori foarte mici (coruptia era mare incepind cu zonele de extractie si pina in zonele de stocare din UE) nimeni nestiind precis ce si cum .Rusia este pusa in situatia de a nu putea inchide anumite capacitati de extractie nevind nici priceperea si nici tehnologia , atit de costisitoare , de a face asta .Deja gazele ard in Rusia , fara de rost, cea ce ne duce cu gindul la cit de mare a fost coruptia si cit de mare este ura celor pacaliti . Rusia, devenita revansarda ,se razbuna pe cine poate stiind foarte bine cit de mari au fost raportate pierderile pe retelele de transport gaze din Ucraina .Intelegem usor de ce Rusia bombardeaza tot .UE este pregatita din timp s ea va face fata costurilor marite pe energie .PIBul tarilor estice ne arata asta .Cit a mers , a mers, acum este altceva .

 6. Nu am fost lăsați de licuriciul de la West!! Să fi avut această oportunitate Ungaria mult hulita??!!?