G4Media.ro

Presa bulgară: O macara plutitoare va descărca barjele care ard mocnit pe…

Sursa foto: Captură video

Presa bulgară: O macara plutitoare va descărca barjele care ard mocnit pe Dunăre / Căpitanului convoiului i s-a oferit ajutor din 8 iulie, de când a izbucnit incendiul, însă a refuzat

Joi au început acțiunile pentru soluționarea incidentului în care sunt implicate șlepurile de cărbune sârbești care ard mocnit pe Dunăre, informează Dunav Most.com.

Convoiul este format din patru șlepuri, dintre care trei sunt încărcate cu cărbune și una cu fier pentru construcții.

Potrivit căpitanului, citat de presa din Bulgaria, la cele două șlepuri care sunt în flăcări s-au produs deja deformări, iar apa turnată pentru a stinge incendiul a îngreunat navele.

Joi, în jurul orei 17:00, barja încărcată cu fier a fost separată de convoi și mutată în Portul Ruse. În zilele următoare, va fi descărcată, întrucât s-a primit permisiunea de la Agenția vamală pentru această activitate, fiind nevoie de acest aviz întrucât marfa este deținută de o țară care nu este membră a UE.

Scopul este folosirea navei descărcate pentru preluarea cărbunelui de pe celelalte barje, iar o macara plutitoare va face acest transfer.

Armatorul sârb a anunțat instituțiile bulgare și române că două nave goale au părăsit Belgradul pentru a se alătura operațiunii.

Convoiul în cauză se afla deja pe poziția actuală din 2 iulie, iar pe 8 iulie s-a căutat un contact pentru asistență din partea bulgară și română.

Deja pe 8 iulie, când a izbucnit incendiul, căpitanului i s-a oferit asistență de către serviciile de frontieră române pentru a stinge și a elimina o parte din marfă, dar a refuzat.

Potrivit informațiilor neoficiale, citate de ziarul bulgar, nu este primul incident al acestei nave conduse de același căpitan. La începutul anului a avut loc un alt incendiu, doar în zona portului Vidin.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. La Strâmbilă au ajuns aceste informații ?
    El a învinuit partea bulgară că nu a dragat apele internaționale !?!?! Noi nu avem nicio obligație ? Folosim apele internaționale doar pentru natație ?