G4Media.ro

Presa austriacă: Polonezii de la ORLEN sunt interesați să cumpere participația OMV…

Presa austriacă: Polonezii de la ORLEN sunt interesați să cumpere participația OMV la Petrom / ORLEN neagă informația

Polonezii de la KPN Orlen ar fi făcut o ofertă pentru cumpărarea participației austriecilor de la OMV în compania de petrol și gaze Petrom, scrie publicația austriacă Kurier, citată de Bloomberg. Polonezii au negat însă această informație.

UPDATE 15.10 PKN Orlen nu este în discuții cu austriecii de la OMV cu privire la achiziționarea de active de la companie în România, a declarat Robert Śleszyński, director pentru fuziuni și achiziții la PKN Orlen, negând informațiile transmise de cotidianul austriac Kurier conform cărora Orlen ar putea lua în considerare să depună o ofertă de cumpărare de acțiuni la Petrom de la OMV.

„Am fost foarte surprins să citesc articolul de astăzi. România a fost întotdeauna interesantă pentru noi din perspectivă geografică și ca potențial de piață, așa că o privim în ceea ce privește potențialele oportunități, dar activele miniere de acolo nu sunt interesante pentru noi. Nu suntem în discuții cu OMV pe tema achizițiilor de active”, a declarat Śleszyński în timpul teleconferinței de joi cu analiștii. (PAP Biznes)

———–

KPN Orlen ar fi licitat pentru achiziționarea stațiilor de alimentare OMV din Germania.

În 2004, polonezii s-au luptat cu OMV și cu alte companii internaționale de petrol și gaze pentru a cumpăra Petrom, dar apoi s-au retras din bătălie.

Citește integral pe economedia.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

 1. mai bine si-ar rascumpara Petrom partea . Macar raman banii in tara si ar putea fi investiti , de exemplu in foraje in Marea Neagra , cu conditia sa nu-i capuseaze politicienii !

 2. Nu ar strica. Ne-am cam lămurit cu OMV-ul care numai austriac nu este . Cum a putut sa câștige, sau mai bine de ce sa câștige un grup care nu a avut deloc experiență de extragere gaze din Marea Neagră? Ca sa nu le poată extrage?!
  Poate cu acest polonezi sa fie mai bine și poate reușim sa extragem și noi ceva gaz, chiar dacă trebuie sa îl împărțim cu ei.

  • Pare că n-ai înțeles mare lucru. Petrom înseamnă benzinării, rafinării (dacă or mai fi).
   Iar „experiență în Marea Neagră” știi să spui cine are? Că până azi n-a extras nimeni.
   Parerologi, gargarologi pe toate drumurile.