G4Media.ro

Presa americană: Simona Halep a făcut oficial apel la TAS / „ITIA…

Sursa foto: Twitter / Wimbledon

Presa americană: Simona Halep a făcut oficial apel la TAS / „ITIA are o lună la dispoziție pentru a răspunde”

Americanii de la publicația The Athletic anunță că Simona Halep (32 de ani) a făcut, oficial, apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv față de decizia primită pe 12 septembrie din partea tribunalului independent Sports Resolutions, care a suspendat-o 4 ani pentru două încălcări ale regulamentului anti-doping, relatează gsp.ro.

Simona Halep anunța încă din ziua deciziei că va ataca suspendarea la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS), iar la o lună distanță de la acel moment formalitățile au fost îndeplinite.

„Echipa de avocați a Simonei Halep, condusă de Howard Jacobs, avocatul din Los Angeles care a reprezentat unele dintre cele mai mari nume din sport în litigii legate de dopaj, a depus recursul la Tribunalul de Arbitraj Sportiv.

Sesizările lor juridice vor fi făcute în următoarele câteva zile, apoi Agenția Internațională pentru Integritate în Tenis (ITIA), care supraveghează programul anti-doping în tenisul profesionist, va avea la dispoziție aproximativ o lună pentru a răspunde.

Instanța va stabili apoi o dată de audiere, în lunile următoare”.

Așadar, este posibil ca Simona Halep să afle data audierii până la finalul lunii noiembrie.

Halep a fost găsită vinovată de două încălcări ale regulamentului anti-doping, utilizarea unei substanțe interzise, roxadustat, și a unei metode / substanțe interzise pe durata sezonului 2022, concluzie la care experții ITIA au ajuns pe baza datelor din pașaportul ei biologic.

Echipa Simonei Halep a explicat testul pozitiv la roxadustat susținând că un supliment alimentar utilizat de aceasta înainte de US Open 2022, o pudră de colagen, Keto MCT, a fost contaminată.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Îndopată sistematic intenționat/ neintenționat și-a adjudecat victoriile nesportiv dezavantajăndu-și din start adversarele.8 ani merită să reflecteze.