G4Media.ro

Premierul ungar Viktor Orbán: Războiul din Ucraina este de două ori mai…

Sursa foto: European Council

Premierul ungar Viktor Orbán: Războiul din Ucraina este de două ori mai rău pentru Balcanii de Vest

Războiul din Ucraina este de două ori rău pentru ţările din Balcanii de Vest care aspiră să adere la Uniunea Europeană, deoarece deturnează resursele UE de la extindere – a declarat prim-ministrul ungar Viktor Orbán în cadrul unei conferinţe de presă la Banja Luka, în Bosnia, susţinută împreună cu Milorad Dodik, preşedintele Republicii Sârbe din Bosnia, informează MTI, conform News.ro.

El a subliniat: Există un interes comun pentru a pune capăt războiului cât mai curând posibil şi pentru a finaliza activitatea de integrare care a început deja.

”UE a decis recent să aloce încă 50 de miliarde de euro pentru sprijinirea Ucrainei, dar cât de mult ar putea progresa Bosnia şi Herţegovina, de exemplu, dacă o parte din această sumă uriaşă de bani ar ajunge în Balcanii de Vest?”, s-a întrebat premierul.

Milorad Dodik a fost de acord cu Viktor Orbán şi a declarat că trebuie să se ţină cont de interesele pe termen lung. El a convenit că Balcanii s-ar putea dezvolta mai repede dacă „banii nu s-ar duce pe război”.

El a subliniat că deocamdată nu se întrevede sfârşitul războiului şi că trebuie oprită incitarea la continuarea acestuia. El a considerat că semnele vizibile înaintea alegerilor din UE şi din Statele Unite indică tocmai o intensificare a războiului.    

Liderul sârbilor bosniaci a mai spus că nu doreşte întreruperea relaţiilor cu conducerea Rusiei. De asemenea – a adăugat el -, nu vor fi de acord nici cu participarea Bosniei şi Herţegovinei la sancţiunile împotriva Moscovei.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Orbán nu de razboi trebuie sa isi faca griji ca pentru el pacea de dupaia va fi mai rea, este genul care nu gandeste prea departe.

  2. Orbán nu de r/a/z/b/o/i trebuie sa isi faca griji ca pentru el pacea de dupaia va fi mai rea, este genul care nu gandeste prea departe.

  3. Si infinit mai rau pentru ucraineni ! Prick

  4. Destept tare, sarbul. Nu-s nici macar pe-aproape de intrarea in UE, dar el anunta totusi in avans ca trage pentru Rusia. Asta sigur o sa le creasca sansele de aderare, ca nu ne sunt suficiente Ungaria si Austria, mai avem nevoie si de alti cai troieni…