G4Media.ro

Premierul spaniol Pedro Sanchez este „de râsul Europei” în materie de diplomaţie,…

sursa foto: Facebook/ Javier Milei

Premierul spaniol Pedro Sanchez este „de râsul Europei” în materie de diplomaţie, afirmă preşedintele Argentinei

Preşedintele argentinian Javier Milei a afirmat joi că prim-ministrul spaniol Pedro Sanchez este „de râsul Europei” în materie de diplomaţie, la patru zile după ce a declanşat o criză diplomatică fără precedent între cele două ţări, calificând-o, fără a o numi, pe soţia liderului socialist spaniol drept „coruptă”, informează vineri AFP, transmite Agerpres.

„El m-a atacat în toate felurile şi eu i-am răspuns în mod abstract printr-un exemplu, el s-a simţit vizat şi a folosit întreg aparatul de stat pentru a răspunde, în detrimentul unei frumoase relaţii între popoarele Spaniei şi Argentinei”, a declarat Javier Milei la canalul local de televiziune LN+.

„Astăzi, Sanchez este „de râsul Europei în materie diplomatică”, a adăugat preşedintele ultraliberal argentinian.

Javier Milei a declanşat duminică o criză diplomatică fără precedent, calificând, fără a o numi, drept „coruptă” pe Begona Gómez, soţia lui Pedro Sanchez, în timpul unei convenţii a partidului de extremă dreapta Vox, la Madrid.

Aceste declaraţii au determinat Spania să anunţe marţi retragerea definitivă a ambasadoarei sale de la Buenos Aires.

Refuzând încă o dată să prezinte scuzele cerute de Madrid, Milei a mers marţi până la a-l sfătui pe Sanchez să apeleze la „un psiholog” şi la „un bun avocat pentru soţia sa”.

Un judecător din Madrid a declanşat la mijlocul lui aprilie o anchetă pentru „corupţie” şi „trafic de influenţă” împotriva Begoniei Gomez.

Marţi însă media spaniole au dezvăluit că un raport al Gărzii Civile a concluzionat că nu i se pot imputa delicte lui Gomez.

Miercuri, Pedro Sanchez a apărat din nou „onestitatea” soţiei sale în faţa atacurilor lui Milei, dar şi a opoziţiei de dreapta şi de extremă dreapta, care s-au înmulţit în ultimele săptămâni în baza acestei anchete.

„Sunt sigur că justiţia va casa în curând” cele două plângeri la originea anchetei, pentru că „este vorba doar de o acumulare de farse şi defăimări”, a declarat Sanchez de la tribuna Camerei Deputaţilor.

La anunţarea deschiderii acestei anchete, şeful guvernului spaniol şi-a suspendat toate activităţile timp de cinci zile pentru a reflecta la o eventuală demisie, revenind ulterior pentru a anunţa că a decis să rămână în post.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Cam papagal si presedintela asta…are si asta „reality-show-ul” lui ca Trump…niste tabloizi