G4Media.ro

Premierul Poloniei: Avertizez autorităţile ucrainene / Dacă escaladează conflictul în acest mod,…

Sursa foto: © Kornelija | Dreamstime.com

Premierul Poloniei: Avertizez autorităţile ucrainene / Dacă escaladează conflictul în acest mod, vom adăuga mai multe produse la interdicţia de import

Polonia ar putea aplica interdicţii de import şi la alte produse alimentare din Ucraina, a declarat miercuri prim-ministrul Mateusz Morawiecki, avertizând Kievul să nu escaladeze disputa legată de importul de cereale, transmite Reuters, citată de Agerpres.

Varşovia a fost unul dintre aliaţii cei mai fermi ai Kievului după invazia rusă în 2022, însă cele două ţări vecine sunt implicate într-un conflict cu privire la importurile agricole, ce se adânceşte tot mai mult de când Polonia, alături de Ungaria şi Slovacia, a prelungit o interdicţie la importurile de cereale din Ucraina.

‘Avertizez autorităţile ucrainene, pentru că, dacă escaladează conflictul în acest mod, vom adăuga mai multe produse la interdicţia de import pe teritoriul Republicii Polonia’, a declarat Morawiecki pentru postul de televiziune Polsat.

Un purtător de cuvânt al Organizaţiei Mondiale a Comerţului a confirmat marţi că Ucraina a făcut primul pas în această dispută comercială, depunând o plângere la OMC.

Purtătorul de cuvânt nu a precizat care sunt ţările vizate, însă Kievul afirmase anterior că plângerea este îndreptată împotriva Poloniei, Slovaciei şi Ungariei.

Context

Polonia va organiza alegeri parlamentare pe data de 15 octombrie care ar putea schimba fața politicii țării, deoarece partidul de guvernământ PiS – cunoscut și sub numele de Lege și Justiție – a pierdut un sprijin semnificativ de la ultimele alegeri de acum patru ani.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Se strânge lațul!….

  2. Bravo Poloniei. Asta da atitudine. România noastră de ce doarme? Ciolacu, Ciuca se aude?

  3. Orice stat trebuie sa își protejeze mai întâi propriile interese. Cât mai democratic și civilizat firește. Aliații trebuie luați în considerare în aceeași măsură cum vad ei relațiile bilaterale și atâta timp cât nu ieșim în dezavantaj major.

  4. Dacă faci cuiva un bine facandu-ti ție rău, asta se cheamă proostie. La noi, însa, proostia a devenit tradițională ca și slugărnicia servilă, împotriva propriilor interese, față de un stăpân, UE sau America, mai nou Austria.

  5. Circ pentru alegeri, pe model austriac