G4Media.ro

Premierul Orban: ”Nu există nicio șansă de a ne menține în ținta…

Premierul Orban: ”Nu există nicio șansă de a ne menține în ținta de deficit”

Premierul Ludovic Orban a declarat, marţi, că în opinia sa nu există şanse ca România să se menţină în acest an în ţinta de deficit bugetar de 3% din Produsul Intern Brut (PIB),  transmite Agerpres. Ținta de deficit asumată de precedentul guvern pentru anul 2019 a fost de 2,76% din PIB.

„Deficitul a depăşit 2,6%, comparativ cu anul trecut, când deficitul era 1,6%. Nu numai că există acest deficit, dar foarte multe cheltuieli care trebuiau realizate în conformitate cu legea nu au fost făcute”, a declarat Orban, în cadrul unei emisiuni la România TV.

Acesta a dat ca exemple întârzieri la rambursările de TVA către firme, în valoare de 5,2 miliarde lei, lucrări avizate şi plăţi care trebuiau făcute de peste cinci miliarde de lei în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) şi concedii medicale neplătite, în sumă de circa două-trei miliarde de lei.

„Încercăm să reaşezăm cheltuielile. Evident, va fi un deficit. Lucrurile sunt clare. După părerea mea, nu există nicio şansă de a ne menţine în ţinta de deficit. (…) Gândiţi-vă că nu noi am executat bugetul. În 10 luni şi ceva, până în 4 noiembrie, până a fost învestit guvernul pe care îl conduc, ei au executat bugetul, ei au efectuat toate cheltuielile. (…) De când e PSD-ul, au rostogolit de pe un an pe altul cheltuieli”, a afirmat Ludovic Orban.

Premierul a adăugat faptul că un deficit suplimentar va apărea pentru că nu s-au încasat sumele planificate la bugetul de stat, procentajul de colectare fiind de 26% din PIB, comparativ cu circa 30%, în alţi ani.

În opinia lui Ludovic Orban, guvernul social-democrat a angajat cheltuieli pentru care nu existau resurse, iar cheltuielile de personal au crescut în ultimul an cu 26%.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

  1. Orbane, daca esti tare -n ciocan, fa unul frumos ca-n Italia, Japonia sau Spania. Aia-s vanduti ca lumea, nu ca noi. Baremi sa avem bani de tot ce ne trebuie si sa le si facem odata pt. totdeauna. Sa ramana in istorie … „Pariul lui Orban” …

  2. Nu-i problema, fraierii de romani platesc orice… pana nu mai ramane unul in tara.

  3. Intram in a 2-a săptămâna, ne ocupăm tot cu văicăreli

  4. – Ciiiiiiiiiine nu are nici o sansa sa se mentina in tinta da deficit???

  5. Nea Sică, bag-o p-aia cu greaua moștenire. Ia un sol major,.

  6. Ba exista, doar ca treaba aia cu dat afara pile, amante, incompetenti a fost doar o declaratie pentru uz public. In particular domnul Orban e mai „intelegator”.
    Reorganizati CNAIR ca un departament redimensionat in cadrul ministerului Transporturilor, desfiintati agentiile de pregatit salata pentru ciini, micsorati aparatul guvernamental, taiati pensiile speciale, imbunatatiti colectarea (adica reorganizati ANAF, informatizati-l, eliminati forfetarul din turism si faceti controale inopinate, eliminati scutirile de taxe pentru orice vrajeala ) si veti avea nu incadrare in deficit ci excedent bugetar.
    Dar banuiesc ca optiunea depasirii tintei de deficit e mai simpla.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.