G4Media.ro

Premierul Orban: După alegeri, în 3300 de localități s-au făcut petreceri spontane…

Premierul Orban: După alegeri, în 3300 de localități s-au făcut petreceri spontane cu zeci și sute de oameni

Premierul Ludovic Orban a afirmat duminică, în cadrul unei emisiuni TV, că petrecerile spontane organizate de cei care au câştigat alegerile locale reprezintă una dintre cauzele creşterii numărului de infectări cu noul coronavirus.

„Se şi vede că creşterea numărului de cazuri a început cu a zecea zi după ziua ‘victoriei’. Gândiţi-vă că în 3.300 de localităţi – lucru pe care l-am semnalat şi atunci şi le-am cerut la toţi cei care participat la chefuri să se auto-izoleze şi să încerce să se testeze, chiar şi la cerere – în 3.300 de localităţi, după alegeri, cei care le-au câştigat au făcut petreceri spontane la care au participat zeci şi sute de oameni şi în care s-a cântat, s-a scandat, unii n-au purtat măşti destul de mult şi e normal că existat un focar de infecţie acolo”, a declarat premierul la B1 TV.

Ludovic Orban a menţionat că pe principala sursă a îmbolnăvirilor sunt, totuşi, petrecerile private în care organizatorii de evenimente şi participanţii nu au respectat regulile sanitare şi cele de distanţare.

„Această creştere a numărului de cazuri s-a datorat, în mod firesc, faptului că noi am luat decizii de ridicare a restricţiilor şi de reluarea a unor activităţi. În analiza pe care am efectuat-o, ca şi cauză a îmbolnăvirilor, pe primul loc au fost evenimentele private, motiv pentru care odată cu hotărârea de Guvern privind prelungirea stării de alertă am decis să nu mai permitem organizarea de evenimente private de tip nunţi, botezuri, mese festive şi alte categorii de evenimente”, a adăugat prim-ministrul.

Orban a subliniat însă că această creştere a numărului de cazuri afectează nu doar România, ci întreaga Uniune Europeană, în unele ţări state de infectare fiind chiar mai mare decât în ţara noastră.

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: News.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Petrecere ca si aia de ziua lu Orban in timp de stare de urgenta cand noi umblam cu declaratiile la supermarket si Orban cu Turcan si altii sorbeau un wiskey si fumau un trabuc la birou pe bani publici
    De aia petrecere?

  2. Au fost niste petreceri ce n-a vazut Parisul, in sensul ca in paris, azi s-a scandat „je suis le prof” in multimi de cateva mii, si numai inainte de ora inchiderii. Romanii, inculti, au continuat si dupa orele 22 pe o raza de 100 de metri in jurul gradinitelor fara pepsiglas.

    Desi Institutul Cantacuzino a reeditat Polidinul, decesele sunt inevitabile. Platim degeaba un premier si un Polidin atat de valoroase, cata vreme incultii refuza botnita.

  3. Asa-i romanul cand talhareste si fura. Vrea sa moara fericit si cu sticla in mana.

  4. SA vezi ce petreceri o sa fie dupa alegerile parlamentare!

  5. Dobitocii aia de primari (mare parte din PNL cred) au patit ceva? Macar o mustrare? Sa nu ne spuna dl Orban ca oamenii au sarbatorit singuri, de bucurie ca a iesit un X-ulica

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.