G4Media.ro

Premierul Nicolae Ciucă: ”Hotărârile de guvern de astăzi și miercuri asigură transmiterea…

Premierul Nicolae Ciucă: ”Hotărârile de guvern de astăzi și miercuri asigură transmiterea primei cereri de finanțare din PNRR, de 3 miliarde de euro/ Tot ce facem acum își bazează demersurile pe cei doi piloni: reformă și investiții”

Premierul Nicolae Ciucă a făcut, luni, declarații, transmițând că hotărârile de guvern de luni și miercuri vor asigura transmiterea primei cereri de finanțare din PNRR, de 3 miliarde de euro.

”Tot ceea ce ne-am propus atât prin programul de guvernare, cât și obligațiile prin implementarea PNRR și procedurile de accedere la OCDE sunt complementare și unele fără altele nu pot să asigure implementarea programului de guvernare”, a explicat Ciucă.

Premierul a mai dat asigurări că acțiunile din prezent ”își bazează demersurile pe cei doi piloni: reformă și investiții, așa ne putem asigura că putem trece cât mai ușor posibil în această situație complexă și dificilă”.

Principalele declarații:

 • Am putut să avem un dialog cât se poate de concret, de aplicat, pe date și prevederi legislative și pe reglementare existente în acest moment și care trebuie să facă obiectul preocupărilor guvernului astfel încât să putem să asigurăm o procedură, un mecanism prin care să reușim să fructificăm cu adevărat potențialul de dezvoltare economică al țării.
 • Avem la îndemână două elemente care sunt fundamentale: statutul nostru de membru UE și oportunitățile de finanțare, pe care trebuie să le aliniem cu tot ceea ce înseamnă parcursul nostru privind accesul, aderarea la Organizația de Cooperare și Dezvoltare Economică.
 • Și al doilea: Această cale de urmat în interiorul OCDE în care ne aliniem statelor cu dezvoltare economică.
 • Este important să fim conștienți de faptul că aceste măsuri și decizii în ceea ce privește reformele care vizează atât aparatul guvernamental cât și cel care sprijnă mediul economic au impact pe termen mediu și lung.
 • Făceam referire azi cu membrii OCDE că odată implementate aceste măsuri de simplificare a licențierii aduc o creștere a PIB pe cap de locuitor de 4%.
 • Tot ceea ce ne-am propus atât prin programul de guvernare, cât și obligațiile prin implementarea PNRR și procedurile de accedere la OCDE sunt complementare și unele fără altele nu pot să asigure implementarea programului de guvernare.
 • Ședința de azi vine să completeze toate măsurile și pașii asumați astfel încât să putem asigura implementarea PNRR.
 • Asigurăm prin hotărârile de guvern de astăzi și miercuri asigurarea transmiterii primei cereri de finanțare din PNRR, 3 miliarde de euro.
 • Sunt măsuri care sprijină cadrul necesar continuării investițiilor și punerii în valoare energiei și creativității mediului antreprenorial și asigură simplificarea procedurilor astfel încât să nu se mai piardă atât de mult timp în procedurile administrative.
 • Tot ce facem acum își bazează demersurile pe cei doi piloni: reformă și investiții, așa ne putem asigura că putem trece cât mai ușor posibil în această situație complexă și dificilă.

sursa foto: Facebook/ Guvernul României

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

 1. Duamne, ce limba de lemn foloseste plagiatorul asta. Auzi la el, ”reforma si investitii” :))))))))))))

 2. ce mai reforma cu 500 de angajati noi la minister :))