G4Media.ro

Premierul israelian Netanyahu, ferm împotriva oricărui acord care ar permite Iranului să…

Premierul israelian Netanyahu, ferm împotriva oricărui acord care ar permite Iranului să dezvolte arme nucleare

Benjamin Netanyahu a afirmat miercuri că Israelul se va opune oricărui acord care ar permite Iranului să dezvolte arme nucleare, în timp ce la Viena au loc discuţii între Teheran şi comunitatea internaţională pentru a încerca să salveze acordul din 2015 privind programul nuclear iranian, transmite AFP, citată de Agerpres.

„Un acord cu Iranul care ar deschide calea armelor nucleare nu ar fi în niciun caz obligatoriu pentru noi”, a spus premierul israelian.

Benjamin Netanyahu s-a exprimat într-un discurs ţinut la Memorialul Yad Vashem din Ierusalim, cu ocazia Yom Hashoa (Ziua Amintirii Holocaustului şi a Eroismului).

Israelul acuză Republica Islamică Iran, duşmanul statului evreu, că încearcă să dezvolte arme nucleare, ceea ce Teheranul a negat întotdeauna.

„În timpul Holocaustului, nu am avut nici capacitatea de a ne apăra, nici suveranitatea pentru a face acest lucru”, a adăugat Benjamin Netanyahu. „Astăzi avem un stat, o forţă de apărare şi avem dreptul deplin şi natural ca stat suveran al poporului evreu de a ne apăra împotriva duşmanilor noştri”, a subliniat el.

În faţa tensiunilor cu Iranul, Israelul a încheiat în ultimele luni acorduri pentru normalizarea relaţiilor diplomatice, în special, cu Emiratele Arabe Unite şi Bahrein, două ţări arabe din Golf unde comunităţile evreieşti au organizat în acest an pentru prim dată ceremonii publice cu ocazia Zilei Amintirii.

„În acest moment, un muzeu din Dubai organizează un eveniment pentru amintirea victimelor Holocaustului”, a spus premierul israelian. „Acesta este un semn al unei schimbări binevenite în relaţiile dintre arabi şi evrei”, a adăugat el.

„Regiunea Golfului a cunoscut o schimbare în ultimii ani când este vorba despre discutarea Holocaustului”, a declarat pentru AFP Houda Nonoo, fostă ambasadoare a Bahreinului în Statele Unite şi membră al Asociaţiei comunităţilor evreieşti din Golf.

Asociaţia a organizat cu acest prilej o discuţie virtuală pentru comunităţile evreieşti din cele şase monarhii arabe de la Golf: Bahrein, Kuweit, Oman, Emiratele Arabe Unite, Arabia Saudită şi Qatar, a afirmat Houda Nonoo, subliniind şi o schimbare în educaţia legată de Holocaust.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

 1. PAi si daca dezvolta Iranul arme unde o sa le foloseasca?
  Meca si MEdina? sa fie blestemati si tarati in strada de proprii cetateni?
  La Ierusalim nu e cu mult mai bine deci unde vor putea bombarda ei fara sa omoare egipteni/palestinieni sau libanezi?
  Ca statul evreu e ca o garsoniera confort naspa daca trage o basina Netaniahu se simte mirosu si in Iordania de mic ce e statul evreu.
  Lasa sa faca bombardele/acadele sa ameninte si ei ca piticu atomic coreean ca le arunca peste ocean.
  Mai rau ar si sa dezvolte rachete eficiente sa le strice siesta alora din kibuturile alea ilegale, atunci sa vezi tragedie sa nu mai poti pretinde ca Dumnezeu tia dat zona aia.

 2. Ce are Iranul cu Mecca și Medina, două orașe ”sfinte” din Arabia Saudită, dușmanul de moarte a Iranului, în afară poate de o ideee nebună de a le șterge de pe fața pământului, cu care tot amenință și Izraelul ? Nu cred că e înțelept să mărim numărul nebunilor în lume care neapărat au nevoie de arma nucleară. Sunt și așa destui. Nici copiilor și celor duși cu pluta nu le permiți să se joace cu focul. Prea se chinuie ăștia să aibă arma aia, pare o idee fixă destul de dubioasă.

 3. Dicutiile ar trebui sa se poarte la Washington, nicidecum la Viena. Problema o reprezinta europenii care ar accepta un tratat in care Iranul ar putea imbogati urnaiul peste limitele admise.

 4. Dicutiile ar trebui sa se poarte la Washington, nicidecum la Viena. Problema o reprezinta europenii care ar accepta un tratat in care Iranul ar putea imbogati urnaiul peste limitele admise.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.