G4Media.ro

Premierul israelian Benjamin Netanyau a dizolvat cabinetul de război

sursa foto: captura video

Premierul israelian Benjamin Netanyau a dizolvat cabinetul de război

Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu a dizolvat cabinetul său de război format din şase membri, a declarat luni un oficial israelian, o decizie la care mulţi se aşteptau după plecarea din guvern a fostului general centrist Benny Gantz, informează agenția Reuters, itată de Agerpres.

Se aşteaptă acum ca Netanyahu să aibă consultări asupra războiului din Fâşia Gaza cu un grup mic de miniştri, printre care ministrul apărării Yoav Gallant şi cel pentru afaceri strategice Ron Dermer, care au fost şi în cabinetul de război.

Premierul Netanyahu s-a confruntat cu cereri din partea partenerilor naţionalist-religioşi din coaliţia sa, ministrul de finanţe Bezalel Smotrich şi ministrul securităţii naţionale Iramar Ben-Gvir, de a fi incluşi în cabinetul de război, o decizie ce ar fi intensificat tensiunile cu partenerii internaţionali ai Israelului, inclusiv cu SUA.

Acest forum a fost format după ce Gantz s-a alăturat lui Netanyahu într-un guvern de uniune naţională, la începutul războiului declanşat în octombrie 2023 şi i-a inclus de asemenea pe partenerul lui Gantz, Gadi Eisenkot, şi pe liderul partidului religios Shas, Aryeh Der, în calitate de observatori.

Gantz şi Eisenkot au părăsit amândoi guvernul săptămâna trecută, în condiţiile în care, potrivit lor, Netanyahu nu a reuşit să elaboreze o strategie pentru războiul din Fâşia Gaza.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...