G4Media.ro

Premierul israelian Benjamin Netanyahu l-a felicitat pe Joe Biden pentru victoria electorală,…

Premierul israelian Benjamin Netanyahu l-a felicitat pe Joe Biden pentru victoria electorală, mulțumindu-i totodată lui Donald Trump pentru că a dus relațiile cu țara sa „pe culmi de neegalat”

Unul dintre pietenii și susținătorii lui Doanld Trump, premierul israelian Benjamin Netanyahu, l-a felicitat duminică dimineaţa pe Joe Biden pentru victoria lui electorală, calificându-l pe liderul democrat drept un „mare prieten al Israelului”. Totodată, Netanyahu i-a mulţumit lui Donald Trump pentru că a dus relaţiile între Israel şi SUA pe „culmi de neegalat”.

„Felicitări pentru Joe Biden şi Kamala Harris. Joe, ne cunoaştem de mai bine de 40 de ani, relaţia noastră este călduroasă, şi ştiu că tu eşti un mare prieten al Israelului. Sper să pot, cu voi doi, să aprofundez şi mai mult alianţa specială care leagă Statele Unite de Israel”, a scris Netanyahu – care l-a calificat în trecut pe Donald Trump drept „cel mai bun prieten pe care l-a avut vreodată Israelul la Casa Albă” – pe contul său oficial de Twitter.

„Mulţumesc Donald Trump pentru prietenia pe care aţi arătat-o faţă de Israel şi faţă de mine personal, pentru recunoaşterea Ierusalimului şi pentru Înălţimile Golan, pentru poziţia dumneavoastră faţă de Iran, pentru acele acorduri de pace istorice şi pentru că aţi dus alianţa americano-israeliană pe culmi de neegalat”, a subliniat Netanyahu într-un al doilea mesaj, conform Agerpres.

Şi şeful opoziţiei israeliene, centristul Yair Lapid, care îşi exprimase recent îngrijorarea cu privire la apariţia unor „voci radicale” şi „anti-Israel” în rândul democraţilor americani, l-a felicitat încă de sâmbătă pe Joe Biden şi pe vicepreşedintele ales Kamala Harris, făcând apel la consolidarea relaţiilor cu Israelul pe baza valorilor şi intereselor dragi celor două ţări.

Sursa Foto: Facebook/ Benjamin Netanyahu

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Graffiti in Tehran was written not by Amadeus, use y App spot

  2. A făcut și bine, dar prea puțin pentru a nu fi concediat.

  3. Mare om cel din israel! cum sa nu te increzi in vorbele lui! Vorba ‘ceea :sa traiasca, oricine-o fi, da’n primu’ rand sa ne fie noua bine! Parca are si dumnealui , ca unii de pe la noi, niste suspiciuni(acu’ asa’i cool a zice), de coruptie sau altceva, eh, un mizilic..Da Domnule, sa ne traiesti, ca ne trebuiesti, indiferent ca esti trump sau bideu! Doar nu va asteptati sa fi reactionat altfel?!….of , mama mea, de 2000 de ani nimic nu s-a schimbat nici la/in astia!